Sime vetäytyy yrittäjyydestä

25.03    18:45

Net_rst_sime_ja_mika.jpg
Simo Paasonen on jatkossa RST:ssä mukana osa-aikaisena työntekijänä, terveyden ehdoilla. Paasosen osuuden yrityksestä osti Mika Hänninen, jonka lisäksi yrityksen omistajina jatkavat tuttuun tapaan Jorma Korhonen ja Pasi Laitinen.

Sime jää osa-aikaeläkkeelle

Mikä Hänninen siirtyi työntekijästä yhdeksi omistajaksi Ristiinan Sähkötyössä

 

Pyöreästi 35 vuotta Ristiinassa ja lähiseuduilla taloon jos toiseenkin sähköasennuksia tehnyt Simo ”Sime” Paasonen on vetäytynyt pienempään rooliin Ristiinan Sähkötyö Oy:ssä. Paasonen on myynyt osuutensa reilut puolitoista vuotta yrityksessä vakituisena työntekijänä olleelle Mika Hänniselle. Jatkossa Paasonen on RST:llä työntekijänä, mutta hän on osa-aikaeläkkeellä, eli työntunteja tulee huomattavasti aiempaa vähemmän.

Tällaiseen järjestelyyn löytyy terveydelliset syyt. Sairastuminen Parkinsonin tautiin ei mahdollista enää täyspainoista yrittäjänä toimimista.

- Mutta töiden merkeissä on kuitenkin tarkoitus ristiinalaisia palvella niin kauan kuin joku vain soittaa ja minulla jalka autoon nousee! Paasonen vakuuttaa.

 – Hyvä mieli on itsellä siitä, että löytyi omalle osuudelleni ostaja ja yritysvastuuseen uusi kaveri, hän kiittelee Hännistä.

Miehellä on tosiaan takanaan mittava työura sähköasennusten parissa. Alan työt Ristiinassa alkoivat Sähköliike K.Maisonen Oy:n riveissä jo 1980. Kymmenen vuoden työntekijänä olon jälkeen Paasonen perusti yhdessä Jorma Korhosen ja Pasi Laitisen kanssa Ristiinan Sähkötyö Oy:n vuonna 1990.


Nuorena yrittäjäksi

 

Jos ei ollut RST:n perustajajäsenillä helpoimmat hetket yrityksen alkuvuosina, niin ei tämäkään ole varmasti helpoin hetki lähteä yrittäjäksi.

- Joku kaveri tuossa sitä perinteistä leukaili, että menit sitten ja ostit itsellesi töitä. Onhan se tietysti niinkin, sitten vuosien päästähän sen vasta lopulta näkee miten hyvä liike tämä oli, 23-vuotias tuore yrittäjä ja RST:n osaomistaja Mika Hänninen pohtii.

Hangastenmaalta alun perin kotoisin oleva (”Kaikki hulluthan sieltä tulee”, itsekin kyseisiltä kulmilta lähtöisin oleva Paasonen kommentoi vierestä…) mutta tällä hetkellä Mikkelissä asuva Hänninen on ollut vakinaisena työntekijänä RST:llä elokuusta 2013 lähtien. Sitä ennenkin firma on tullut Etelä-Savon ammattiopistosta elektroniikka-asentajaksi valmistuneelle nuorelle miehelle tutuksi erilaisten työharjoitteluiden ja määräaikaisten pestien myötä. Työkokemusta ehti kertyä vuoden verran myös säiliöauton ratista. Mutta nyt on siis edessä täyspainoinen panostus oman yrityksen töihin.

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.

Kommentoi

kuva