Rendel lähtee maailmanvalloitukseen

20.09    13:29

5_rendel_ensi-iltaan_kirja_knnetn_saksaksi.jpg
Rendel –elokuvan ohjaaja Jesse Haaja ja leffan käsikirjoituksen pohjalta kirjan kirjoittanut Helena Waris olivat viime perjantaina Sari Noposen (oik.) haastateltavana Suomalaisessa Kirjakaupassa.

Mikkeliläinen supersankarielokuva ensi-illassa huomenna

Ristiinalaisen Helena Wariksen kirjoittama Rendel –kirja käännetään saksaksi

 

Etukäteen sekä valtakunnallisesti että kansainvälisestikin hyvää ”pöhinää” synnyttänyt elokuva Rendel on Suomen ensi-illassa huomenna perjantaina. Elokuvan ohjannut mikkeliläinen Jesse Haaja kertoo, että viimeiset viikot ovat olleet promootiotyön tekemisen kanssa melkoista matalalentoa.

- Kaupungista toiseen ollaan menty aikamoista vauhtia, eikä tässä juuri ole lepäämään ehtinyt. Mutta tämä työ on pakko tehdä, ja hyvähän se vaan on, että kiinnostusta riittää, Haaja tuumaa.

Haaja kertoo, että kaikkiaan elokuvaa kuvattiin reilut 60 päivää, joka on hänen mukaansa suomalaiseen elokuvaan melko paljon. Reilun miljoonan budjetilla leffa on saatu todella hienon näköiseksi, tekninen toteutus on aivan kansainvälistä tasoa. Tästä ohjaaja antaa kiitoksensa koko työryhmälle.

- Meillä oli koossa porukka, jossa jokainen teki töitä sydämellä, sisulla ja innolla. Kaikki halusivat että tästä tulee niin hyvä kuin mahdollista. Sillä on saatu aikaan jälkeä, josta joku taho laski, että Hollywood –tuotantona vastaava elokuva olisi maksanut 85 miljoonaa!

 

Kirjakin ulkona

 

Kuten kerroimme Ristiinalaisessa jo viime vuoden marraskuussa (10.11.2016), niin Rendelin käsikirjoitukseen pohjautuva kirjan on kirjoittanut – yhteistyössä Jesse Haajan kanssa – ristiinalainen kirjailija Helena Waris. Nyt myös Rendel –kirja (Like) on julkaistu, ja sitä markkinoidaan luonnollisesti samaan aikaan elokuvan kanssa.

- Tämä oli melko erilainen kirjoitusprojekti kuin omat ”normaalit” työt. Yleensä jo kustannussopimuksen syntymiseen voi mennä pari vuotta, nyt taisi mennä kaksi viikkoa siitä kun ehdotin Jesselle kirjan tekemistä niin meillä oli jo sopimus Liken kanssa että myös kirja tehdään! Waris naurahtaa.

Kirjassa on kirjoitettu tarinaan lisää ”lihaa luiden ympärille”, kun esimerkiksi henkilöhahmoja ja tapahtumia on kuvailtu tarkemmin ja niille on kirjoitettu historiaa, josta elokuvaversiossa ei tarvitse välittää.

 

Niko Takala

 

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.

5_rendel_2_kuva_juuli_aschan.jpg
Rendel on suomalainen supersankarielokuva, joka pohjautuu hyvän ja pahan väliseen kamppailuun hirvittävän vääryyden kostamiseksi. Leffan Suomen ensi-ilta on huomenna perjantaina. Kuva: Juuli Aschan

Kommentoi

kuva