Bumtsibum, bumtsibumbum! Suklaasydän-musikaali viihdyttää heinäkuussa Ristiinassa
Viime vuodelta siirtyneessä esityksessä tapahtui muutamia näyttelijävaihdoksia.
Meillä on onni matkassa, kun valitsimme aikoinaan näin pienen produktion, miettii Ristiinan nuorisoseuran puheenjohtaja Tanja Puustinen-Kiljunen.
Heinäkuussa Tuuva-teatteri esittää Linnankorvalla Suklaasydän-musikaalin. Se piti esittää jo viime kesänä, mutta koronatilanne perui esitykset. Musikaalissa on seitsemän näyttelijää ja liveorkesteri. Esityksen ohjaa Ismo Kotro.
Päärooleissa nähdään Essi Henttonen, Anu Taivalantti ja Tiina Rouhiainen, joka on uusi kasvo Linnankorvan lavalla.
– Tiina on esiintynyt Mikkelin revyyteatterissa. Hän on omaksunut roolin hyvin nopeasti, Puustinen-Kiljunen kertoo.
Puustinen-Kiljunen toteaa, että on aina innostavaa, kun mukaan saadaan myös uusia ihmisiä.
– Se piristää näitä omia ihmisiä, kun on uusi vastanäyttelijä.
Suklaasydämessä lavalla nähdään myös tuore mikkeliläinen Kalle Pitkämäki. Korona-ajan harrastustoiminnasta kertoo, että Puustinen-Kiljunen naurahtaa, että he eivät ole itse asiassa vielä lainkaan tavanneet Pitkämäen kanssa.
Suklaasydän-orkesterin kapellimestarina on Arto Kivekäs. Esityksen pieni näyttelijäkaarti on tehnyt kokoontumisrajoitusten puitteissa musikaalia palasissa eteenpäin.
– Näyttelijät ovat käyneet harjoittelemassa lauluja Arton kanssa yksin ja bändi tekee oman työnsä.
Esiintyjäjoukon pienuuden lisäksi Suklaasydän oli myös sisältönsä vuoksi nappivalinta korona-aikaan. Sen musiikki vie katsojan 1960-luvun kepeisiin tunnelmiin.
– Vanhemmat ihmiset on jo rokotettu koronaa vastaan ja he pystyvät nyt turvallisemmin lähteä teatteriin, ja heitä tämä esitys varmasti kiinnostaa, Puustinen-Kiljunen toteaa.
Vielä ei tiedetä, millaisilla rajoituksilla esitykset heinäkuussa järjestetään. Nuorisoseurassa on päätetty jo nyt, että lipunmyynti tapahtuu vain verkossa.
– Liput eivät ole vielä myynnissä, koska meidän pitää käydä katsomo läpi, miettiä turvavälit ja turvalliset kulkureitit.
Linnankorvalle myös lisätään väliaikatarjoilun myyntipisteitä ja ihmisiä tullaan ohjaamaan tarkemmin katsomoon ja sieltä pois. Heinäkuun kokoontumisrajoitusten mukaisesti käytössä on tietty määrä paikkoja ja tietyt kulkureitit.
– Uskon, että katsojilta löytyy kärsivällisyyttä toteuttaa ohjeita. Ihmiset ovat valmiita tekemään itsekin asioita sen eteen, että nyt päästäisiin käymään teatterissa.
Puustinen-Kiljunen kertoo, että nuorisoseuran hallitus päätti, että musikaali esitetään nyt, vaikka se ei taloudellisesti välttämättä ole järkevää.
– Tämä aika on taloudellisesti ollut tosi vaikea. Meillä on vielä velkaa katsomosta mutta onneksi kassan pohjalla oli rahaa. Kesäteatteri imaisee helposti sen 10 000 euroa ennen kuin esitykset lähtevät pyörimään. Mutta emme halunneet pidempää taukoa, koska se näkyy sitten jo harrastajamäärissä.
Suklaasydäntä alettiin markkinoida ryhmille maanantaina.
– Se alkoi vauhdilla. Ensimmäinen varaus tuli heti sähköpostiviestien postituksen jälkeen. Selkeästi ihmisillä on kulttuurinnälkä, Puustinen-Kiljunen iloitsee.
Ensimmäiset varaukset toivat uutta intoa myös musikaalin tekijäkaartiin.
Suklaasydäntä esitetään 4.–22. heinäkuuta maanantaista torstaisin ja sunnuntaisin. Sunnuntaiesitys on aiempia vuosia myöhemmin, eli se alkaa kello 16.
– Katsomossa on hellepäivinä niin kuuma, että sinne paistuu aiemmin. Lisäksi ajattelimme, että myöhempi esitysaika tuo ohjelmallisuutta Ristiinaan sunnuntaille. Ensin voi käydä teatterissa ja jatkaa siitä Metsälinnaan tanssimaan, Puustinen-Kiljunen vinkkaa.
Elina Alanne