Palo tahallaan sytytetty


Pelloksella Karsikkoniementiellä sijaitsevassa kerrostalossa paloi myöhään tiistai-iltana toisen kerroksen kaksio. Palo tuhosi huoneiston täysin, myös yläpuoliset asunnot sekä porraskäytävä kärsivät merkittävistä vahingoista. Kuva: Arto Kilpijärvi

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Pellosniemen rajusta huoneistopalosta selvittiin ilman uhreja

 

Myöhään tiistai-iltana Pellosniemellä Karsikkoniementiellä paloi nelikerroksisen talon toisessa kerroksessa sijaitseva kaksio. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle tiistaina klo 23.35, ja paikalle lähetettiin yksiköitä Ristiinan, Mikkelin ja Mikkelin esikaupungin VPK:n paloasemilta.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Juha Paukkunen kertoo, että poliisi suoritti keskiviikkona paikan päällä rikosteknistä tutkintaa ja puhutti talon asukkaita tiistai-illan tapahtumista. Tapahtumatietojen perusteella poliisi epäilee paloa tahallaan aiheutetuksi ja asiassa on käynnistetty esitutkinta. Rikosnimikkeenä on törkeä tuhotyö.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen palomestari Timo Merivirran mukaan palo oli raju, ja palaneen huoneiston lisäksi muun muassa porraskäytävä ja huoneiston yläpuoliset asunnot kärsivät savuvaurioista. Palaneessa huoneistossa olleet kaksi henkilöä pakenivat ensin asunnon parvekkeelle. Sielläkään ei kuitenkaan voinut olla runsaiden savukaasujen ja kovan kuumuuden vuoksi.

– Parvekkeella olo kävi henkilöille mahdottomaksi, jolloin he päättivät hypätä alas. Pudotus maahan oli noin kolme metriä, henkilöt loukkaantuivat lievästi ja heidät toimitettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin, Merivirta kertoo.

Paikalle saavuttuaan palokunta sammutti huoneistopalon sekä evakuoi talon muut asukkaat, kaikkiaan 20 henkilöä. Evakuointi suoritettiin porraskäytävän kautta, jolloin evakuoitaville puettiin pelastautumishuppuja. Palomestarin mukaan muutama henkilö oli poistunut asunnoistaan jo ennen palokunnan paikalle tuloa, mutta iso osa talon asukkaista oli mennyt asuntojensa parvekkeille odottamaan palokunnan paikalle tuloa.

– Koska palokehittyminen oli raju ja palaneen asunnon ja porraskäytävän välinen ovi palo pois, olisi ollut erittäin kohtalokasta poistua huoneistoista kuumaan ja savun täyttämään porraskäytävään. Siis asukkaat toimivat aivan oikein jäädessään odottamaan pelastajia parvekkeelle, Merivirta kiittelee.

Ihmispelastettavien lisäksi talosta tuotiin turvaan myös neljä kissaa, joille löytyi tilapäismajoitus Mikkelin paloasemalta, kunnes ne vietiin keskiviikkoaamuna löytöeläintalolle.

 

Niko Takala