Palosta epäilty vangittu


Viime viikon tiistai-iltana Pellosniemellä tapahtuneessa asuntopalossa tuhoutui täysin yksi huoneisto. Asuinkelvottomaan kuntoon meni viisi muutakin huoneistoa, jonkinasteisista vaurioista kärsi kaikkiaan 15 asuntoa. Kuva: Arto Kilpijärvi

Palosta epäilty vangittiin

Pelastuslaitoksen yksikkö kävi palopaikalla jo aiemmin bensiinin hajun vuoksi

 

Pellosniemellä Karsikkoniementiellä tuhoutui viime tiistain-iltana täysin kerrostaloasunto voimakkaassa tulipalossa. Poliisi otti kiinni jo melko tuoreeltaan palosta epäillyn henkilön. Epäilty on 1991 syntynyt paikkakuntalainen mies, ja hänet vangittiin Etelä-Savon käräjäoikeuden päätöksellä viime perjantaina todennäköisin syin epäiltynä törkeään tuhotyöhön.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Paukkunen Itä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa Ristiinalaiselle, että epäilty henkilö on talon asukas, mutta ei asunut itse pahiten palossa tuhoutuneessa asunnossa. Saimme myös muutamaltakin silmännäkijältä tietoja, joiden mukaan jo aiemmin tiistaina – noin kello 17 aikaan – kyseisellä paikalle Karsikkoniementiellä oli käynyt pelastuslaitoksen yksiköitä. Paukkusen mukaan myös tämä tieto pitää paikkansa.

– Talolla on käynyt kyseisenä päivänä pelastuslaitoksen yksikkö epämääräisen bensiinin hajun johdosta. Hajun lähdettä ei saatu paikallistettua, mutta poliisi selvittää liittyykö havainto tulipaloon, Paukkunen toteaa.

Hän kuitenkin lisää, että tutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei vielä ota kantaa siihen, miten palo on saanut alkunsa. Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty on ollut vaitonainen asian selvittämisen suhteen. Epäilty itse on kiistänyt osallisuutensa rikokseen

 

15 asunnossa vaurioita

 

Kohdetta isännöivän Taloasema Mikkelin isännöitsijä Jussi Piskonen kertoo, että tällä viikolla korjaus- ja puhdistustöiden edetessä on selvinnyt, että talossa olevasta 28 asunnosta kaikkiaan 15 vaurioitui joillain tavoin tulipalon seurauksena.

– Täysin tuhoutuneen asunnon lisäksi viisi muuta asuntoa on siinä kunnossa että niissä ei voi asua. Kaikkiaan 15 asunnossa on jonkinasteista kunnostusta vaativia vaurioita, lähinnä noki- ja savuhaittoja.

Piskosen mukaan asuntoja tullaan korjaamaan heti, kunhan ne saadaan esimerkiksi tyhjennettyä huonekaluista. Lievimmistä vaurioista kärsineissä asunnoissa ei tarvita pitkiä toimenpiteitä.

– Pelkästä savuhajusta pyritään pääsemään eroon ionisoinnilla. Eli laitteisto pistetään vuorokaudeksi huoneistoon, jonka jälkeen savunhajun pitäisi helpottaa.

Muutoin korjaustoimenpiteet tulevat olemaan esimerkiksi maalaustöitä.

– Tietenkin pahiten tuhoutuneessa asunnossa on sitten enemmän tekemistä. Sen osalta varmasti menee jopa useampi kuukausi ennen kuin se on asumiskunnossa.

Isännöitsijän tämän hetken arvion mukaan pidempiaikaista väliaikaismajoitusta ei kuitenkaan tarvitse järjestää kuin muutaman asunnon asukkaille.

 

Niko Takala