Unelmiin uskomista ja hyvää ruokaa


KoruMies Arvin, eli Arvi Matikaisen korutiskillä riitti ohjelmatauoilla vilinää! Tässä hänen korutaiteiluihinsa tutustumassa Eija Puhakka-Matilainen (vas.), Mervi Pöyry, Iida Mäkynen ja Maarit Paasonen.

Iltajuhla onnistui hienosti

 

Viiden sekunnin sääntö. Sen olen ottanut käyttöön. Olen huomannut, että jos saan jonkun idean ja ajatuksen että ”nyt pitääkin soittaa sille henkilölle”, enkä tee sitä viiden sekunnin sisällä, niin se jää tekemättä. Pidempään kun miettii, niin sen järkeilee jo huonoksi!

Muun muassa näin puhui Heimarissa viime lauantaina pidetyssä hyväntekeväisyys –iltajuhlassa illan pääpuhuja, miljonääriksi 500 päivässä –hankkeestaan tuttu Lauri Salovaara. Salovaaran puheenvuoro liittyi juurikin illan suureen teemaan, eli omiin unelmiin uskomiseen. Tärkein pointti Salovaaralla oli juuri se, että ideoihin täytyy tarttua, tai niillä ei ole mitään mahdollisuutta toteutua. Olihan hänen ”8+1 keinoa unelmien toteuttamiseen –tiekartassa” kahteen kertaan mainittuna kohta ”Aloita nyt!”

– Yleisesti ottaen meillä Suomessa ollaan kyllä hirveän hyviä suunnittelemaan ja esimerkiksi insinööritaitoa löytyy vaikka miten. Osataan piirtää suunnitelmat ja miettiä että näin ja noin se pitäisi tehdä ja perustetaan työryhmiä ja niin edelleen.

– Mutta kaikki se suunnittelu ja pähkäily – kuten myös kaikki mitä olen tässä nyt sanonut – on turhaa, jos ei aloita nyt, Salovaara toisti tiekarttansa toiseksi viimeisenä kohtana jo ensimmäisenä mainitsemansa seikan.

Illan toinen ”tähtiesiintyjä” oli KoruMies Arvi, eli Arvi Matikainen, 12-vuotias Suomen nuorin yrittäjä, esteratsastuksen intohimoinen harrastaja ja koululainen. Arvi ihastutti ja hauskuutti yleisöään muun muassa kertomalla yrittäjäuransa alusta, yrityksen rekisteröimisen hankaluuksista sekä esimerkiksi vierailustaan valtioneuvoston juttusilla. Arvi näytti yleisölle kuvaa, jossa hän poseeraa ministereiden kanssa. Tavaramerkiksi muodostunut niittihattu päässään.

– Pääsin kaikkien aikojen nuorimpana vierailemaan valtioneuvoston juttusilla. Tästä kuvastahan nousi sitten jonkinlainen kohu, kun minulla oli tuo hattu päässä. Tässä oli kuitenkin sellainen pointti, että olin kysynyt Juha Sipilältä luvan hatun pitämiseen. Sen jälkeen olen ajatellut, että saan pitää lätsän päässä missä vaan, mulla on kuitenkin pääministerin lupa! Arvi nauroi.

 

Onnistunut ilta

 

Illan ”päästrategina” toiminut Mikko Syrjäläinen kertoo juhlan mennen pitkälti suunnitelmien mukaan.

– Oli rento ja leppoisa tunnelma! Onnistunut ilta kaiken kaikkiaan, positiivista palautetta on tullut ohjelmasta. Ja kaikki tuntuivat tykkäävän ruuasta! hän naurahtaa.

Kokemus oli sen verran hyvä, että äkkiseltään organisaattori uskoo, että vastaavanlainen tilaisuus nähdään vuoden päästäkin. Iltajuhlan pääjärjestäjänä toimi Nina’s Erikoistaksipalvelut Oy. Järjestelytoimikunnassa olivat mukana myös Heimari, Keittiömestari Heikki Salonen, Ristiinan Kukka ja Silmukka.

– Merkittäviä tukijoita olivat Suomenniemen Säästöpankki, Pöyry Forest sekä Kantolan Rengas. Mukana oli myös lukuisa määrä pienempiä tukijoita ja tietysti talkoolaisia. Kaikille valtavat kiitokset siitä, että saatiin tämä hieno ilta toteutumaan!

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.