Farsseja teattereissa


Iida Juopperi ihastuttaa hurmaavana Maire Lipposena Suomenniemen Nuorisoseuran pääsiäisenä ensi-iltaan tulevassa farssissa Kahden naisen putkiremppa.

Yhteistyö nuorisoseurojen välillä johti farsseihin

 

Ristiinan nuorisoseuran puheenjohtaja Tanja Puustinen-Kiljunen on kirjoittanut sekä Pertunmaan että Suomenniemen nuorisoseuroille uunituoreet tekstit, jotka marssittavat lavalle vanhoja sekä uusia harrastajanäyttelijöitä.

Pertunmaan nuorisoseuralle valmistuva näytelmä Rypytön rakkaus on itsenäinen jatko-osa Puustinen-Kiljusen kirjoittamalle Rollaattorikapinalle, joka oli viime kesän esitetyin teatterikappale koko maan kesäteattereissa! Sen ohjaa Pertunmaalla ilmaisutaidon moniosaaja Erkki Teittinen.

Suomenniemen nuorisoseura puolestaan hupailee Kahden naisen putkiremppa -farssin pyörteissä. Näytelmässä sen kirjoittanut Puustinen-Kiljunen debytoi ohjaajana.

Kahden naisen putkirempassa kesämökki tarvitsee kipeästi päivitystä 2000-luvulle ja Lipposen sisarukset Kikka ja Maire päättävät pyytää tarjouksen putkiremontista. Tarjous tuodaan henkilökohtaisesti mökille, mutta millaisen miehen toimesta! Pikkasen Paavo Paven Putkesta ja Rööristä ei nimittäin ole mikä tahansa putkimies, vaan naisten hormoneja hyrrän lailla pyörittävä alfauros…

Viime vuosina erityisesti käsikirjoittajana kunnostautunut Puustinen-Kiljunen ei jää laakereille lepäämään myöskään näytöskaudella, sillä hänet nähdään Ristiinan kesäteatterin näyttämöllä ensi kesänä kappaleessa Nyt menee tunteisiin. Lennokkaan farssin on käsikirjoittanut Markku Hyvönen ja ohjaajaksi Ristiinaan palaa vuoden tauon jälkeen Kössi Kanto.

 

Kahden naisen putkiremppa Suomenniemen nuorisoseurantalolla, näytökset 30.3. – 13.5. Kesto 2h väliaikoineen, liput 15 e. Tiedustelut ja varaukset p. 0400 767033 tai halttunen.sirpa@gmail.com.

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.