Messuista tehdään lapsiystävällisiä


Kirkon menojen yhteydessä ”pikkuihmisillä” voi mennä välillä sormi suuhun tekemistä miettiessä. Aapo Tähtinen kävi viime joulun alla laulamassa kauneimpia joululauluja äitinsä Jenni Tähtisen kanssa. Arkistokuva / Niko Takala

”Ettei tarvitsisi paikallaan istua”

 

Ristiinan kirkon messuja uudistetaan lapsiystävällisiksi. Alueseurakunnan aluekappalainen Pirjo Palm kertoo, että asia on ollut jo pidempään esillä.

– Nyt sitten adventin aikaan keskusteltiin että mitä voitaisiin sen suhteen tehdä, että lapsetkin viihtyisivät messussa. Sen pohjalta perustettiin Lapset messussa –työryhmä, jossa aihetta on pohdittu, Palm sanoo.

Työryhmän pohdinnoissa on pidetty mielessä se, että lapset viihtyvät silloin, kun heillä on jotain tekemistä.

– Suunnitteilla on useampiakin asioita, joita messujen yhteydessä voisi tehdä, ettei tarvitsisi pelkästään paikallaan istua. Meillähän on jo tälläkin hetkellä ovilla jaossa sellaisia puuhakasseja ihan pienimmille lapsille, mutta jatkossa on tarkoitus huomioida esimerkiksi myös kouluikäiset lapset tehtäväkirjojen myötä.

Messujen uudistamiseen lapsiystävällisiksi liittyen Ristiinan alueseurakunnan Lapset messussa -työryhmä on ideoinut lasten kuvataidekilpailun, jossa lapsia pyydetään suunnittelemaan ”Tule kanssani messuun” -kutsukortti. Osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. A4-kokoisen kilpailutyön voi palauttaa 28.3. mennessä Ristiinan seurakuntakeskuksen postilaatikkoon tai lähettää postitse osoitteeseen Kissalammentie 3, 52300 Ristiina. Kuoreen merkintä ”Lapset messussa”.

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.