Kiekonheittoon Hankainmaalla


Mahdollisesti jo tämän vuoden aikana päästään ”Hankainmaalla” heittämään frisbeegolfia. Kylätalon takana avautuvaan maastoon olivat rataa suunnittelemassa Timo Pöntinen (vas.) sekä lajiaktiivi, ex-ristiinalainen Riku Tähtinen.

Hangastenmaalle syntyy frisbeegolf-rata

 

Ristiinassa on tarkoitus päästä heittämään yhdeksänväyläiselle frisbeegolf-radalle vielä tämän vuoden aikana. Hangastenmaalle syntyvän radan suunnitelmaa oltiin viimeistelmässä sunnuntaina kylätalon takana avautuvan hiihto-/ulkoilureitistön maisemaan.

– Onhan tämä homma ollut varmaan jo reilun vuoden ollut ajatuksen tasolla hautumassa. Viime syksynä oli sitten jo alustava suunnitelmakin olemassa, mutta sitten tuli nuo kylätalon kiireet (valmistui juuri viime syksynä), niin tämä vähän jäi, kertailee rataa suunnittelemassa ollut kyläaktiivi Timo Pöntinen.

Projektin pienimuotoisen viivästymisen voisi nähdä myös positiivisena seikkana. Nimittäin nyt radan suunnitteluun saatiin mukaan entinen kyläläinen, nykyisin lajin aktiivinen kilpaharrastaja, Team NBDG:tä edustava Riku Tähtinen.

Heittämisosaamisen lisäksi vuodesta 2010 lajia harrastaneella Tähtisellä on myös jo meriittiä suunnittelupuolelta. Järvenpäässä kouluille tehtyjen ratojen lisäksi hän on ollut mukana kisarataa suunnittelemassa Pieksämäen Partaharjulle.

Hangastenmaalle hän sanoo tulleensa apuun paitsi ex-ristiinalaisena, niin yhtälailla myös lajin eetoksen mukaiseen toimintaan.

– Lajissa ylipäätään on tosi tärkeää että puhalletaan yhteen hiileen. Pyritään edistämään laji-spirittiä.

– Hyvä tästä varmasti tulee. Yksi asia mikä itseäni on lajissa miellyttänyt, niin tämä soveltuu tosi hyvin koko perheen harrastukseksi. Tämäkin rata on nyt siten suunniteltu, että tämän pääsee kiertämään vaikka lastenvaunujen kanssa, Pöntinen sanoo.

Milloinkas sitten olisi jo tarkoitus päästä pelaamaan?

– No ei tässä mitään tarkkaa taideta lähteä lupaamaan. Mutta kesän aikana on joka tapauksessa tarkoitus saada työt tehtyä, tulevat talkoolaiset ynnäävät.

 

 

Niko Takala

 

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.