Yhdessä tekeminen kantaa


Hieman reilun kymmenen vuoden takaa Ristiinan kesäteatterin lavalta maailmanvalloituksen aloittaneet Astuvan Amatsonit esiintyivät Setälä-salissa pidetyssä Valtakunnallisessa nuorisoseurajuhlassa.

Yhdessätekemisen voimaa

 

Valtakunnallinen Nuorisoseurajuhla pidettiin toissa lauantaina koulukeskuksen Setälä-salissa.

Tervetulosanoissa Ristiinan nuorisoseuran puheenjohtaja Tanja Puustinen-Kiljunen nosti esille esimerkiksi eri seurojen välisen yhteistyön.

– Meillä tämä on konkreettisesti näkynyt yhteistyönä Suomenniemen ja Pertunmaan seurojen kanssa. Ja sitä yhteistyötä tullaan jatkamaan.

– Minun nähdäkseni tällaisten pienten seurojen osalta yhteistyö on edelletys toiminnan jatkumiselle ja sille ettemme näivety. Seurojen välillä olevat erilaiset toimintakulttuurit voivat olla haaste, mutta niitä ei pidä pelätä, vaan pitää vain tarttua härkää sarvista!

Puheenjohtaja kävi lyhyesti läpi myös seuran historiaa, sekä nosti esiin lastenteatteriin panostamisen.

 

Harrastus, joka kantaa

 

Juhlapuheen tilaisuudessa piti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.), niin ikään nuorisoseuralainen henkeen ja vereen.

– Kun tähän toimintaan lapsena tai nuorena lähtee mukaan, ei voi mitenkään arvata mitä valmiuksia nuorisoseuratoiminta antaa ja mitä mahdollisuuksia se voi tarjota. Itse olen tästä elävä esimerkki, en kuuna päivänä voisi olla tässä nykyisessä tehtävässäni, mikäli en olisi nuorisoseuratoiminnassa mukana, ministeri ja Koirakiven nuorisoseuran jäsen sekä Suomen nuorisoseurojen kunniajäsen pamautti.

Leppä nosti myös useampaankin otteeseen esille yhdessä tekemisen merkityksen.

– Yhteistä tekemistä yhdessä. Sehän on ollut koko järjestön toimintaperiaate perustamisesta saakka. Ja se näkyy oivasti myös täällä, sekä tässä juhlassa, että tässä hienossa seurojen välisessä yhteistyössä.

 

Palkintoja

 

Vuoden nuorisoseurana palkittiin Lahden tanhuujat ja Vuoden nuorisoseuralaisena Sini Hirvonen Nuorisoseura Karjalan nuorista. Tunnustuksen olivat jakamassa Suomen Nuorisoseurojen liiton puheenjohtaja Ragni Reichardt sekä pääsihteeri Antti Kalliomaa.

Valtakunnallisten palkintojen lisäksi myös Ristiinan Nuorisoseuran ansioituneille jäsenille jaettiin järjestön tunnustuksia. Hopeisen ansiomerkin saivat Ritva Argillander (Pertunmaan nuorisoseuran pj, Ristiinan seuran hakema tunnustus), Jarmo KoivumäkiArto PaasonenTeuvo Gynther ja Päivi Orava. Kupariset ansiomerkit saivat Hannu Laamanen ja Marko Taivalantti. Kupariset tunnustusmerkit matkasivat Sini KäräjämiehelleRaimo LindilleAnne Mäkeläiselle ja Hannu Räsäselle. Lisäksi aktiivisina toimijoina useita vuosia mukana olleet lavastusmestari Mikko Puhakka ja kapellimestari Arto Kivekäs muistettiin Ristiinan nuorisoseuran kunniatauluin ja kukkakimpuin.

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.