Virastopalvelut loppuivat


Jo aiemminkin vain muutaman tunnin viikossa Ristiinassa avoinna olleet seurakunnan virastopalvelut suljettiin kuun vaihteessa kokonaan.

Seurakuntakeskuksen virastopalvelut suljettu

 

 

Jo aiemmin varsin pienillä aukioloilla toiminut ja pienijä kävijämääriä kerännyt Ristiinan seurakuntatoimisto sulki ovensa huhtikuun alussa. Viimeisimmäksi virastopalveluita on Ristiinan alueseurakunnassa ollut tarjolla kerran viikossa, aamupäivän verran.

– Kävijämäärän vähyys on suurin syy sille miksi nyt kokonaan luovutaan virastopalveluista. Ja lisäksi on ollut niin, että käyntien syy on suurelta osin ollut muu kuin varsinaiset virastopalvelut, kertoo Ristiinan alueseurakunnan aluekappalainen Pirjo Palm.

Yleisimmät seurakunnalta kysyttävät virastopalvelut liittyvät hautajaisiin tai vihkimiseen.

– Nykyisinhän myös vihkimiseen liittyvän esteettömyyden tutkinnan voi tehdä kokonaan sähköisessä asiointipalvelussa, Palm vinkkaa.

Esteettömyyden tutkintaan käytettävä asiointipalvelu löytyy seurakunnan verkkosivuilta osoitteesta www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi

– Ja hyvin moni käytännön asia hoituu jo ihan puhelinkeskustelun perusteella, soitolla ohjeistammekin monesti aloittamaan asian.

Palm sanoo, että virastopalveluiden sulkemisesta on ainakin hänelle tullut varsin vähän palautetta. Aiheesta tehdyssä kyselyssä nousi esiin jonkun verran toivetta palvelun säilymisestä.

– Sinällään ihan ymmärrettävästi toivottiin, että mikäli palvelua tarvitsee, niin sitä olisi tarjolla sitten täällä kotikylällä.

Aluekappalainen korostaa sitä, että kaikki seurakunnan päivittäiseen toimintaan liittyvät palvelut säilyvät Ristiinassa täysin ennallaan. Ja esimerkiksi kaikki työntekijät ovat tavattavissa, kunhan asiasta sopii etukäteen.

– Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan strategiassakin todetaan, että alueseurakunnat aluekappalaisineen ovat nimenomaan alueseurakuntalaisia varten. Siihen ei tule mitään muutosta.

Virastotoiminnalta tyhjiksi jääviin tiloihin tullaan pohtimaan uutta käyttöä.

– Tähän tullaan palaamaan myöhemmin. Jotain ideoita on, mutta virallisesti asiaa ei ole vielä käsitelty, Pirjo Palm toteaa.

 

Seurakunnan virastoasiointi hoidetaan jatkossa kirkkoherranvirastossa (Savilahdenkatu 20, Mikkeli). Yhteyden kirkkoherranvirastoon saa puhelimitse arkisin klo 9-14 numerosta 0400 143 300 tai sähköpostitse kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi.

 

Niko Takala