Jättivonkale verkoista


Taitaapa olla ainakin tämän kevään ennätyshauki! Jaska Syrjäläinen nappasi Louhivedellä 60 mm:n verkolla 14,2 kilogrammaa painaneen vonkaleen.

Melkoinen hauki verkossa

 

Kun Syrjäläisen Jaska tarkasti viime sunnuntaina aamusta kalaverkkojaan Louhivedellä, tuli sieltä ylös saalis, jollaista ei ole hänen yli 50-vuotisen ”kalastajanuralla” tullut.

– Minulla oli siinä verkossa ensin yksi hako, jonka selvittelin siitä. Sitten kun rupesin jatkamaan verkon nostoa, niin ihmettelin että hetkinen, onkos siellä toinenkin hako kun se tuolla tavalla painuu pohjaan. Mutta eipäs ollutkaan kuin iso hauki! Äkkiä tartuin kiinni, ettei se vaan pääsisi putoamaan, mutta kunnolla se oli kiinni, Syrjäläinen kuvailee.

Ristiinan kaupassa ei moisen vonkaleen punnitseminen onnistunut, joten suunta oli tuttavan luokse Majavedelle.

– Siellä digitaalit näyttivät 14,2 kilogrammaa. Pituutta kalalla oli 128 senttimetriä. Yli 50 vuotta piti tosiaan kalastaa että sain yli kymmenkiloisen. Ja sitten menikin näköjään kerralla kunnolla rikki! Syrjäläinen naurahtaa.

– Eikä noita nyt Louhivedestä ole taidettu muutenkaan ihan tuon kokoisia saada. Tämä yksilö tulee päätymään itselle muistoksi, täytettynä toki.

Kalasopan keittoon Syrjäläinen pääsi kyllä muutoinkin, sillä verkoissa oli kaikkiaan kahdeksan muutakin haukea…

 

Niko Takala