Kävelylle virtuaalimetsään


Stora Enson uudessa virtuaalipalvelussa pääsee vierailemaan omassa metsässään vaikkapa kotisohvalta tai toiselta paikkakunnalta käsin. Uutuuspalvelua testataan keväällä, syksyn aikana se tulee tarjolle kaikille metsänomistajille.

Stora Enso tuo VirtuaaliMetsän kaikille suomalaisille metsänomistajille

 

Stora Enso Metsä on kehittänyt VirtuaaliMetsä -sovelluksen, joka avaa jokaiselle suomalaiselle metsänomistajalle mahdollisuuden vierailla virtuaalisesti omassa metsässään. Sovellus yhdistää metsään liittyvää tietoa eri lähteistä ja helpottaa havainnollistamaan eri toimenpiteiden vaikutuksia metsässä.

Sovellus näyttää metsän ajantasaiset tiedot havainnollisesti ja helppokäyttöisesti kolmiulotteisen grafiikan ja peliteknologiaa hyödyntävän käyttöliittymän avulla.

– Olemme erittäin iloisia voidessamme esitellä suomalaisille metsänomistajille Stora Enson VirtuaaliMetsän. Se on uusi digitaalinen työkalu, joka helpottaa metsänkäytön suunnittelua ajantasaisten tietojen ja kolmiulotteisen kuvituksen avulla. Sovelluksen avulla voi vierailla omassa metsässä vaikka kotisohvalta, sanoo Stora Enso Metsän metsäjohtajaJanne Partanen.

– Haluamme tarjota metsänomistajille erinomaista palvelua sekä henkilökohtaisesti että digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen, metsänomistajien omien tarpeiden mukaisesti. VirtuaaliMetsä -sovellus on alusta, jonka päälle rakennamme jatkossa lisää palveluja, Partanen kertoo.

Stora Enson VirtuaaliMetsä-sovellus yhdistää eri lähteistä ajantasaista dataa samaan tietomalliin. Se hyödyntää metsävaratietoja, eri kuvioiden tarkkoja tietoja esimerkiksi maapohjasta ja puustosta, sekä maanmittauslaitoksen laserkeilattua korkeusmallia. Jatkossa metsänomistaja voi sovelluksessa simuloida eri metsänhoitotoimenpiteitä ja niiden vaikutuksia omaan metsäänsä ja saa reaaliaikaisesti myös arvion toimenpiteiden taloudellisista vaikutuksista. Sovellus voi näyttää myös esimerkiksi dronella kuvattua tarkkaa kuviokohtaista tietoa.

Sovelluksen toimivuutta ja ominaisuuksia testataan kevään aikana rajatulla joukolla metsänomistajilla ja syksyn aikana palvelu on tarjolla kaikille metsänomistajille. Sovellusta käytetään tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Sovelluksen käyttö edellyttää rekisteröitymistä Stora Enson eMetsä-palveluun.