Kalastuskerhossa tutustutaan lajiin


Kalastuskerho päästiin starttaamaan maanantaina oivassa laituripilkki-kelissä! Kalastuksenohjaaja Aki Hirvosen opastuksessa jo ennestään kokeneet kalamiehet, 12-vuotiaat Jere Hyyryläinen ja Lauri Tyyskä pääsivät pilkille.

Kalastuskerhossa tutustutaan lajiin

 

 

Tämän viikon maanantaina pyörähti käyntiin Ristiinan koululaisille suunnattu kalastuskerho. Kerhon toteuttaa Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö, jonka Etelä-Savon alueen kalastuksenohjaaja Aki Hirvonen vastaa kerhon käytännön toimista.

– Osallistujille kerho on täysin maksutonta ja vapaamuotoista, mukaan voi tulla vaikka vain yhdelle kerralle. Mutta tietenkin enemmän saa irti jos käy useammalla kerralla, Hirvonen muistuttaa.

Kokoontumisia on yhteensä viisi kertaa. Maanantain ensimmäisellä kerralla aiheena oli pilkintä.

Kun Hirvonen on kertonut noin kymmenelle kerhoon tulleelle alakoululaiselle perusinfot kerhosta, on aika siirtyä itse asian äärelle Uikkalaan. Keli suosii, joten kyllä nyt kelpaa laiturilta kaloja narrata. Yksi kerholaisista on 12-vuotias Jere Hyyryläinen, jolla on selkeästi kalastamistaidot jo hanskassa.

– Ihan pienestä asti olen käynyt kalastamassa.

Ristiinan koululaisten kalastuskerhossa tullaan vielä käsittelemään nyt esillä olleen pilkkiaiheen lisäksi  perhosidontaa, ongintaa, sekä heittokalastusta. Seuraavan kerran kalastuskerho kokoontuu koulukeskuksen teknisen työn luokkaan ensi viikon maanantaina 30.4. klo 14, jolloin aiheena on onginta.

 

Lisätietoja kalastuskerhosta: Aki Hirvonen, p. 040 8388 719.

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.