Kestävyysurheilut starttaavat


Navin kuntorastikausi startataan perinteisesti Vapun päivänä Ristiinan Linnaniemessä. Viime vuonna kauden avaustapahtumassa metsässä kävi yli 130 ”pihkaniskaa”. Kuntorastien lisäksi lasten sivusuunnistuskoulu alkaa niin ikään ensi tiistaina. Arkistokuva

Suunnistuskausi alkaa vappurasteilta

 

Vappuna on Ristiinan Linnaniemessä perinteinen Navin kesäsuunnistuskauden avaus klo 12. Samassa yhteydessä käynnistyy myös sivusuunnistuskoulu (SSK), johon ovat tervetulleita erityisesti kaikki Ristiinan, Suomenniemen ja Mäntyharjun alueen lapset. Navin lasten suunnistuskoulu on avoin kaikille lapsille, alle 6-vuotiaat tarvitsevat kuitenkin mukaansa oman aikuisen. SSK:n tapahtumat ovat pääosin Ristiinassa, mutta sivusuunnistuskoulu piipahtaa myös Suomenniemellä ja Mäntyharjulla.

– Suunnistus on monipuolista, hyödyllistä ja mukavaa liikuntaa raikkaassa ulkoilmassa. Lisäksi se on tarpeellinen arkielämän taito, pohtii Navin sivusuunnistuskoulun vastaava ohjaaja, ristiinalainen Rauni Muikku.

Suunnistuskoulussa lapsi kerryttää suunnistustaitojaan, oppii liikkumaan luonnossa sekä harrastaa samalla monipuolista liikuntaa.

– Suunnistuskoululaiset voivat osallistua kesän aikana kaikkiin kuntorastitapahtumaan, yksi huoltaja pääsee aina suunnistuskoululaisen kanssa maksutta mukaan, Muikku muistuttaa.

– Vappurasteilla Linnaniemessä on jaossa esitteitä, joista selviää jatko-ohjelma sekä esimerkiksi infoa maksuista ja niin edelleen. Nämä tiedot löytyvät toki myös Navin nettisivuilta.

Kauden avausrasteilta löytyy myös perinteiden mukaisesti Navi-baari.

 

Vappuna myös hölkätään

 

Jos on perinne suunnistuskauden avaus Vappuna, niin näin on myös maantiejuoksun osalta. Ristiinan Urheilijoiden Vappuhölkkä nimittäin kirmataan tutusti vapun päivänä Pellosniemellä, lähtölaukaus kajahtaa klo 13.

Vuosi sitten Vappuhölkän nopein oli Heinolan iskun Reijo Ronnila, joka ylitti kuuden kilometrin matkalla maaliviivan ajassa 20.17, toiseksi tullut Mikkelin Kilpa-Veikkojen Antti Nisonen kellotti ajakseen 20.44.

 

Sarjoja on kuuden kilometrin kilpasarjoissa yleisten sarjojen lisäksi ikäluokkasarjat yli 40- ja 50-vuotiaille. Miehille ja naisille on myös kuntosarja. 15-vuotiaille ja sitä nuoremmille matkat ovat 3 km – 1 km. Patikkasarjan matkana on 3 km. Ilmoittautumisia otetaan vastaan kilpailupaikalla Pellosniemen Kisakaaren edustalla klo 11.30 alkaen. Osallistumismaksu 12 € (juoksijakortilla 10 €), nuoret ja patikkasarja 5 €. Lisätietoja kisasta voi kysellä Leo Pekkaselta, puh. 050 5980 862. Paikalla palvelee myös kahvio.

 

Niko Takala