Omatoimikirjasto starttaa kesällä


Päivi-Kristiina Erola esitteli Suomenniemen kirjaston omatoimilainaamista viime syksynä. Myös Ristiinassa otetaan tulevan kesän aikana käyttöön omatoimiajat, joina kirjastoon pääsee sisälle kirjastokortilla, johon on rekisteröitynä omatoimikäyttö.

Ristiinaankin omatoimikirjasto kesällä

 

Suomenniemen kirjastossa jo viime vuoden puolella käyttöön otettu omatoimikirjaston malli tulee myös Ristiinaan tulevan kesän aikana.

– Suomenniemellähän tämä järjestelmä jo tosiaan toimii, ja Ristiinaan omatoimikirjasto otetaan käyttöön kesän aikana. Vielä emme sen tarkempaa tietoa osaa antaa ajankohdasta, kertoo palvelupäällikkö Pia Kontio Mikkelin pääkirjastolta.

Omatoimiaikana kirjastoon tulee pääsemään Lumme-kirjastojen kortilla. Omatoimikäyttö pitää rekisteröidä omalle kortille ennen kuin sillä pääsee sisään. Omatoimiaikana asiakkaat voivat lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, lukea lehtiä ja käyttää asiakastietokonetta.

Esimerkiksi Suomenniemellä kirjaston omatoimiajat noudattelevat kaupungin pääkirjaston aukioloaikoja, eli ma-pe klo 9-20 ja viikonloppuisin klo 9-14. Tällä hetkellä Ristiinan kirjasto on avoinna ma klo 12-19, ti, ke ja pe klo 10-16 ja to klo 13-19. Nämä vanhat aukioloajat tulisivat näillä näkymin myös jatkumaan henkilökunnan läsnäoloaikoina, joten omatoimiajat olisivat lisäbonusta aukioloaikoihin.

 

Niko Takala

 

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.