Kohti uutta kukoistusta


Irina ja Otto Ravantti painottavat, että Kallioniemi on paitsi heidän työtään, myös elämäntapa. ”Ei täältä viitsisi kesällä millään lähteä edes piipahtamaan kaupungilla!” he toteavat.

Huvilalla ruokaillaan viikonloppuisin

Otto ja Irina Ravantti rakentavat Kallioniemen uutta kukoistusta

 

Kun Otto ja Irina Ravantti ottivat Kallioniemen komentoonsa viime kesän loppupuolella, oli heille alusta saakka selvää, että he paitsi haluavat ottaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän Kallioniemen huvilan käyttöön, myös nostaa paikan ravintolapalvelut uudelle tasolle.

– Tuo huvilahan on tämän paikan sielu! Oikeastaan se oli meille se kantava ajatus että huvila tullaan ottamaan käyttöön aiempaa vahvemmin, toteaa Otto Ravantti.

– Paitsi ruokailuja, niin suunnitelmissa on myös esimerkiksi taidenäyttelyitä sekä majoitusta huvilalla. Toki tämä jälkimmäinen vielä vaatii pohdintaa ja yhteistyötä esimerkiksi museoviraston kanssa, mikäli pyritään saamaan wc- ja pesutiloja huvilaan.

Tänä keväänä on jo muutamana viikonloppuna huvilalla päästy nauttimaan laadukkaasta ruuasta sekä ohjelmasta, esimerkiksi jazz-musiikista. Jotta huvila on saatu tällaiseen ravintolakäyttöön, on sen keittiö pitänyt tehdä täysin uusiksi.

– Ja totta kai sitä on nyt sitten tarkoitus hyödyntää kun siihen on panostettu. Nyt meillä on tilanne, että pystymme noin 120 henkilön tapahtuman hoitamaan sujuvasti, Ravantti ynnää.

Huvilan lounaat ovat tarjolla viikonloppuisin, ja niissä mennään noutopöytä –periaattella. Lisäksi Kallioniemessä on kesän aikana useampiakin eri teemoihin keskittyviä ruokatapahtumia, jolloin erillistä lounasta ei ole tarjolla. Seuraava tällainen tapahtuma on lauantaina 16.6., jolloin ohjelmassa on keittiömestari Heikki Salosen Lammasilta, jolloin musiikillisesta viihdyttämisestä vastaavat Jendrek Prusak ja Jerzy Dubiel. Musiikillisten tapahtumien makuun päästään jo edellisiltana, kun perjantaina 15.6. klo 20 alkaen Rantamakasiinin Sun Saimaa –stagella esiintyy Ismo Haavisto.

 

”Harjoitteluvaihe” oli hyvää oppia

 

Viime vuonna Ravantit hyppäsivät Kallioniemen puikkoihin niin sanotusti vauhdista, kun paikan vetovastuu siirtyi heille heinäkuun lopulla.

– Suunnitelmat oli kuitenkin olemassa jo pidemmän aikaa, siinä vain meni sitten kaiken maailman byrokratiassa pitkään. Jälkikäteen ajatellen oli jopa ihan hyvä että päästiin aloittamaan ikään kuin varkain. Päästiin näkemään mistä tässä on kyse ja vähän harjoittelemaan. Oli huomattavasti helpompi aloittaa nyt sitten tänä vuonna.

Kuluva vuosi onkin pyörähtänyt kelien suhteen aivan eri meiningillä käyntiin kuin edellinen. Tämä näkynyt myös Kallioniemessä

– Nämä poikkeukselliset kelit ovat tietysti myötävaikuttaneet siihen, että saatiin toiminta ja myynti aikaisessa vaiheessa käyntiin.

– Tosin pitää myöntää, että ihan ei silloin toukokuun alkupuolella oltu vielä ihan viimeistelyjä saatu valmiiksi. Sirkkeli vielä lauloi kun asiakkaita alkoi jo virrata! Ravantti naurahtaa ja lisää että myös tavarantoimitusten käynnistymisessä oli omia kommervenkkejään.

– Kokonaisuutena ollaan päästy kuitenkin hyvään vauhtiin. Toivotaan myös sitä, että kyläläiset olisivat vahvasti mukana touhussa, ainakin henkisesti. Ja kyllä me ollaan niin koettukin, että tuki on saatu!

 

Niko Takala