Elämyspolulle vaikka pyörätuolilla


Pääosin urheilukentän kuntoradan maastosta löytyvällä Elämyspolulla pääsee esimerkiksi heittämään tarkkuusheittoa kävyillä! Kuvat: Tuomas Anttonen / ESLi

Elämyspolku avattiin

 

Katariinantien ja urheilukentän välisen metsän poluilla on tarinallisia kuvatauluja, jotka innostavat kulkijoita liikuntaan ja edistävät kehon hallintaan. Taulut on suunniteltu esteettömiksi, ajatellen rollaattoreilla ja pyörätuoleilla liikkuvia, mutta ne sopivat kaikille.

Ristiinan lukion mediaryhmäläiset ovat piirtäneet kuvataulut. Kuvataiteen lehtori Saija Halonen kertoo, että syyslukukaudella toiminut ryhmä innostui todellisesta tekemisestä. Hänen tehtävänään oli lähinnä pelkistää ja selkeyttää kuvia sopimaan julisteiksi ja kauempaa katsottaviksi. Vaarinsaaren fysioterapeutti Piia Muinonen kävi luokassa ja kertoi millaista liikkeistä pyörätuolin käyttäjä hyötyy parhaiten. Hän innosti lukiolaisia seikkailumieleen ja aarteenetsintään, kun suunnittelevat kuvatauluja. Tuomas Anttonen Etelä- Savon Liikunnan maaseutu liikkuvaksi – hankkeesta muokkasi kuvat tulostukseen ja pystytti ne maastoon. Poluista ja niillä sijaitsevista kuvatauluista on kartta, jota saa Vaarinsaaresta.

 

Helena Kauppinen

Eläkeliiton ”Apunen”

 

Mielikuvia/ohjeita, kun näet polun varrella taulun:

– Kiikaroi ilvestä taikakiikareilla käännellen ranteita edestakaisin silmiesi edessä.

– Kääntele varovasti päätäsi oikealle ja vasemmalle niin kuin pöllö.

– Notkistele hartioitasi kettumaisesti jäniksen perässä!

– Osutko kävyillä maalitauluun vai saatko sen osumaan pieneen koriin?

– Mitä liikkeitä kuuluu kesäpäivään rannalla? Matojen kaivu, onkiminen, uinti, saunominen vastan kanssa…

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.