Minä sata vuotta, Juha aina


Ristiinan lukiossa pitkän työuran tehneet Pekka Veijalainen (vas.) ja Juha Anttila kukitettiin eläkkeelle viime viikon keskiviikkona. Yhteensä miehillä tuli Ristiinassa täyteen liki 70 työvuotta!

Pekka ja Juha eläkkeelle

 

”Minä olen ollut täällä ainakin sata vuotta, ja Juha aina”

Näillä sanoin kuvaili viime viikon keskiviikkona Pekka Veijalainen, joka jäi tältä keväältä eläkkeelle Ristiinan lukiosta yhdessä kollegansa Juha Anttilan kanssa. Ja kyllä näin varmasti voisi sanoa, Veijalainen on ollut Ristiinassa opettajana vuodesta 1985 alkaen, Anttila jo vuodesta 1983. Veijalainen on toiminut psykologian ja uskonnon opettajana (uskonnon osalta myös yläkoulun puolella), Anttila (pitkän) matematiikan ja fysiikan.

Viime viikolla vietettiin herrojen ”virallista” eläkkeelle jäämisjuhlaa kahvitteluineen koululla. Tilaisuudessa muun muassa rehtori Matti Hämäläinen muisteli ja kiitteli molempia eläkkeelle jääviä.

– Nyt meiltä on jäämässä pois kaksi todella pitkäaikaista työntekijää. Pekka ja Juha, taidatte olla ainoita jäljellä siitä porukasta, joka oli silloin täällä kun itse aloitin 20 vuotta sitten.

– Juha, olet aina ollut äärimmäisen kohtelias ja luonut hyvää työskentelyilmapiiriä sekä esimerkiksi monesti ollut se henkilö, joka on tuonut pöytään kompromissiesityksen, jos jossain asioissa on meinannut keskustelu kuumentua eikä ole yhteistä päätöstä meinannut syntyä.

– Pekka taas on aina ollut valmiina kuin partiopoika, jos on ollut toisen tai toisten auttaminen kyseessä. Olet myös ollut itselleni henkilö, jonka näkemykseen pystyin varsinkin oman urani alussa turvautumaan, kun ehkä itse olin vielä vähän epävarma, Hämäläinen totesi.

Hän myös korosti molempien miesten intoa ja tukea kaikelle kansainväliselle toiminnalle. Myös kokonaiskuvaa rehtori nosti esille.

– Teillä molemmilla on ollut suuri vaikutus koko ristiinalaiseen yhteisöön. Teidän kauttanne on kulkenut suuri joukko nuoria kohti elämän haasteita. Olette tehneet erittäin arvokasta työtä! Hämäläinen kiitti.

 

Niko Takala