Vaikeudet takanapäin


Ja lakit tyylikkäästi päähän! Ristiinan lukiosta valmistui tänä keväänä 21 uutta ylioppilasta. Lakitusjuhla pidettiin lauantaina koulukeskuksen Setälä-salissa.

”Hikipisarat ja stressi maksavat takaisin”

 

Ristiinan lukion ylioppilasjuhlassa viime lauantaina lakitettiin 21 uutta ylioppilasta. Ylioppilaiden tuntoja veti yhteen ylioppilaan puheen pitänyt Joona Strengell, joka muun muassa kuvaili juhlapäivää hetkeksi, jolloin ”kaikki vuodatetut hikipisarat, stressi ja raivokohtaukset maksavat takaisin”. Hän muistutti myös, että juhlapäivänä on syytä muistaa lukioajasta muutkin saavutetut asiat kuin ylioppilastutkinto.

– Olihan lukio paljon muutakin kuin kirjoja. Saimme kohdata kavereita ja kokea yhdessä iloa, surua ja ehkä jopa tuskaakin välillä. Kokemuksista mainittakoon vaikkapa Viron matkat ja penkkarit perinteineen. Varmasti moni muistaa myös sisäänpotkiaiset! Strengell tuumasi.

Hän kiitteli puheessaan myös Ristiinan lukiota ja sen opettajia.

– Toivon todella, että tämä laadukas lukio säilyy täällä vielä pitkään, jotta moni saa tästä vielä nauttia. Esimerkiksi opettajien rooli on ollut erittäin suuri pienessä lukiossa. Sekä apuna että muutoinkin huolehtivina. Saamamme opetus onkin ollut paljon muutakin kuin sitä, että tiedämme mitä on proteiinisynteesi tai derivointi.

Ristiinan yhtenäiskoulun ja lukion rehtori Matti Hämäläinen sivusi oman puheensa lopuksi samaa aihetta.

– Koulusta saatavan ”kovan tiedon” lisäksi toivon teidän löytävän inhimillisyyttä ja lähimmäisen rakkautta. Ne ovat lopulta kuitenkin ne kaikkein tärkeimmät asiat elämässä.

 

Niko Takala