Kerhotäti jää eläkkeelle


Seurakunnan lastenohjaajan työstä eläkkeelle jäävä Minna Puhakka saa jatkossa keskittyä vain ”mummin töihin”! Pehmeästä laskusta mummin hommiin huolehtivat osaltaan Minnan pojan pojat Aku (vas.) ja Tuukka Puhakka, jotka olivat mukana kesäkerhossakin.

Ei enää kauheasti paina!

 

Tähän saavutukseen ei takuulla kovin moni esimerkiksi oman sukupolveni (tai nuorempien sellaisten) edustaja yllä. Nimittäin tämän viikon jälkeen työtehtävistä ”takavasemmalle” vetäytyvän seurakunnan lastenohjaaja Minna Puhakan työuran pituuteen samalla työnantajalla.

– Nyt on meneillään 44. vuosi seurakunnalla. 1975 tammikuussa tulin Ristiinan seurakuntaan töihin, sitä ennen olin ehtinyt olla yhden vuoden kuntapuolella, Puhakka ynnäilee maanantaina, jolloin on menossa hänen kolmanneksi viimeinen työpäivä.

– Toisaaltahan se on nyt sitten jatkossa niin kuin sveitsiläiset tuttavani tuossa muistuttivat. Eli minulla ei ole enää ikinä vapaapäiviä tai lomia!

Seuraavaksi on kuitenkin edessä pitämättömät lomat. Virallisesti eläkepäivät Puhakalla alkavat lokakuun alusta. Joko on haikeuden tunne iskenyt?

– Oikeastaan ei vielä ollenkaan. Tässä on varmaan niin tottunut siihen, että tässä vaiheessa kesää ”työt loppuu” ja jäädään lomille. Veikkaisin että sitten tuossa elo-syyskuulla, kun katselen työkavereita ajelemassa töihin, niin ehkä silloin saattaa se haikeus tulla.

 

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.