Kesäkemut huomenna perjantaina


Kesäkemut täyttävät kymmenen vuotta. Tapahtuma järjestetään huomenna perjantaina tutusti Metsälinnassa. Arkistokuva: Riikka Koukka

Kymmenen vuotta Kesäkemuja

Huomenna kemuilla esiintyvät muun muassa tangokuningatar Aino Niemi sekä taikuri Eetu Lampi

 

Huomenna perjantaina vietetään Metsälinnassa Ristiinan Kesäkemuja. Tapahtuma täyttää kymmenen vuotta, sillä ensimmäiset Kemut pidettiin 2008. Vuosien varrella tapahtuman peruskonsepti on pysynyt ennallaan, mutta toki pientä hienosäätöä on matkan varrella tapahtunut. Kesäkemujen suosio on alkukasvun jälkeen pysynyt ensin tasaisena ja sittemmin kasvanut edelleen. Viime vuonna kemuilla tehtiin upea yleisöennätys, kun illan tanssit mukaan luettuna ilmaistapahtumassa kävi yhteensä noin 1300 henkilöä!

Kesäkemut alkavat kello 18, josta alkaen Metsälinnan piha-alueella on tavattavissa paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä sekä esimerkiksi Mikkelin kaupungin eri toimijoita. Mikäli sääennusteen uhkailemia vesisateita osuu kohdalle, niin esittelypöydät kootaan tanssilavan sisälle. Tapahtuman avauksesta alkaen aina klo 19.30 saakka on tarjolla Osuuskauppa Suur-Savon tarjoamat pullakahvit, ja hyvissä ajoin ennen kahdeksaa kannattaa täyttää myös Ristiinan Yrittäjien järjestämien maksuttomien arpajaisten arpalipuke, sillä päävoittona on upea 500 euron lahjakortti K-Rauta Ristiinaan. Merkittävässä roolissa tapahtuman järjestämisessä on myös Ristiinan aluejohtokunta, joka esimerkiksi tarjoaa loppuillan tähtiesiintyjän, tangokuningatar Aino Niemen. Aluejohtokunnan omalla pöydällä on myös ideakilpailu Ristiinan kehittämiseksi. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden (ja kehitysidean jättäneiden) kesken arvotaan 200 euron lahjakortti K-Rauta Ristiinaan.

Kemukansalle ihmeteltävää tarjoaa myös muun muassa taikuri Eetu Lampi. Lampi tekee taikojaan omassa esiintymisnumerossaan noin kello 18.30. Esiintymisensä jälkeen Lampi tekee vielä tapahtuma-alueella ilmapalloista muun muassa eläinhahmoja. Lammen esiintymisen tarjoaa OP Suur-Savo.

Heti ensimmäisenä ohjelmanumerona nähdään Ristiinan nuorisoseuran näytelmällistä ohjelmaa. Muutaman viikon päästähän pyörähtää käyntiin nuorisoseuran kesäteatteri, jossa nähdään komedia Nyt menee tunteisiin, lieköhän nähdään pätkiä siitä vaiko jotain muuta viihdykettä? Puheenvuoroja kemuilla käyttävät esimerkiksi UPM:n Pelloksen tehtaanjohtaja Juhani Tenhunen sekä toissa vuonna 100-vuotisjuhliaan viettäneen Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

Illan musiikkitarjonnasta vastaa tangokuningattaren lisäksi mikkeliläinen harmonikkataiteilja Arto Kivekäs, joka onkin myös jo vanha tuttu Kesäkemuilla.

Kesäkemuja ovat järjestämässä Ristiinan aluejohtokunta, Ristiinan Urheilijat, Ristiinan Yrittäjät, Osuuskauppa Suur-Savo, OP Suur-Savo, Ristiinan nuorisoseura sekä Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

 

Kesäkemut Ristiinan Metsälinnassa (Kitereentie 13) pe 29.6. klo 18 alkaen. Tanssit käynnistyvät n. klo 20. Vapaa pääsy!

 

Niko Takala