Ajoneuvoksena Saimaan ympäri


Ristiinan Rantapuistossa kiersi sunnuntain aikana kolmisen sataa vanhaa ajoneuvoa Saimaan ymäriajon merkeissä. Tässä Kari Kylliäinen vuoden 1975 Fiat 850:llään.

Ajoneuvoksena Suur-Saimaan ympäri

 

Viime viikonloppuna saattoi Saimaan ympäryskunnissa ja sitä kiertävillä teillä nähdä toinen toistaan hienompia vanhoja ajoneuvoja. Meneillään oli nimittäin järjestyksessään jo 26. Suur-Saimaan ympäriajo, jonka taustalla ovat yhteistyössä Mikkelin Mobilistit ry ja Etelä-Karjalan vanhat ajoneuvot ry. Huisketta sekä teillä että tapahtuman tehtävärasteilla totisesti riittikin, sillä ajoon oli ilmoittautunut mukaan peräti 301 autokuntaa.

Totista touhu sen sijaan ei ole, tämän todistavat myös Heinälahdessa asuva Mikko Siiskonen sekä Sokkalanmäeltä Saimaata kiertämään lähtenyt Olli-Pekka Kanninen, jotka olivat liikenteessä Siiskosen vuosimallin 1978 BMW 316:lla.

– Kymmenes kerta tämä on itselle, eli tämän kerran jälkeen taidan saada ajoneuvoksen arvonimen, Siiskonen ynnäilee.

– Tällä autolla kierretään nyt kolmatta kertaa.

Yhytän Siiskosen ja Kannisen Ristiinan Rantapuistossa sijaitsevalta tehtävärastilta. Tehtävässä kisaajille annetaan kaksi metallilevyä, jotka pitäisi asettaa niin, että pienempi levy peittäisi suuremmasta mahdollisimman tarkkaan 30 prosenttia. Tehtävä sujuu Siiskonen-Kanninen kaksikolta mallikkaasti, ja tuloksena on yhdeksän pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

– Mikkelin torilla saatiin täydet kymmenen pistettä! Siellä heitettiin sellaisilla pusseilla tarkkuutta ampumatauluihin, miehet kehaisevat suoritustaan ennen kuin jatkavat matkaansa kohti Mäntyharjua ja seuraavia tehtäviä.

 

Niko Takala