Kemut vietettiin katon alla


Kesäkemuilla esiintyneen taikuri Eetu Lammen ohjelmaan kuului muun muassa jonglööri –numeroja keiloilla.

Joskus sataa Kemuillakin

 

Kerran kymmeneen vuoteen näköjään sataa Ristiinan Kesäkemuillakin… Viime perjantaina vietetyt Kesäkemut olivat tosiaan ensimmäiset kunnon sadekelissä pidetyt kemut. Yhden kerran aiemminkin on pöydät keliolosuhteiden vuoksi viety sisälle, mutta tuolloinkin lopulta illan aikana ei satanut. Vuodesta 2008 saakka järjestetyt Kesäkemut loppuillan tansseineen vetivät kuitenkin tälläkin kertaa väkeä mukavasti. Järjestäjät arvioivat että kävijöitä oli yhteensä noin 800. Ei siis hätyytelty edellisvuoden ennätysmäärää (1300), mutta olosuhteet huomioiden varsin hyvä määrä. Jonka takana oli kemujen hieno järjestämispaikka, Metsälinnan tanssilavalla kun sateentuojaan katon allekin mahtuu valtava määrä ihmisiä!

Tapahtumasta suurimman taloudellisen vastuun kantaneen Ristiinan aluejohtokunnan puheenjohtaja Ari Hämäläinen lausui tilaisuuden tervetulosanat, joissa hän kiitteli tapahtuman järjestäjiä ja taloudellisia tukijoita.

– Ja erikseen on mainittava vielä Ristiinan Urheilijoiden talkootyö-panos. RiU on antanut tämän hienon tilan käyttöön, ja he huolehtivat muun muassa pysäköinnin ohjauksesta sekä Osuuskauppa Suur-Savon tarjoamien pullakahvien esillepanosta, Hämäläinen kiitteli aktiivista urheiluseuraa.

Illan tanssien tähtiesiintyjä, tangokuningatar Aino Niemen kustantaneen ja tapahtuman mainontakuluista vastanneen aluejohtokunnan ja Osuuskauppa Suur-Savon lisäksi tapahtumaa oli taloudellisesti tukemassa OP Suur-Savo, joka tarjosi kemuille ohjelmanumeroksi taikuri Eetu Lammen. Harmonikkataitelija Arto Kivekkään esiintymisen puolestaan tarjosi Mikkelin kaupungin Kulttuuripalvelut. Ohjelmassa kemuilla oli myös Ristiinan Yrittäjien maksuttomat arpajaiset, joissa arvottiin 500 euron lahjakortti K-Rauta Ristiinaan sekä vapaalippuja Metsälinnan tansseihin sekä Ristiinan kesäteatteriin. Paikalla oli myös useita ristiinalaisia tai Ristiinassa toimivia yhdistyksiä ja yrityksiä esittäytymässä kemu-yleisölle.

Yksi esillä olleista yrityksistä oli paikkakunnan suurtyönantaja, UPM, jonka Pelloksen tehtailla juhlitaan tänä vuonna vanerintuotannon 50-vuotisjuhlia. Tehtaanjohtaja Juhani Tenhunen piti kemuilla myös puheenvuoron, jossa hän kertoi muun muassa tehtaiden historiasta.

Puheenvuoron käytti myös tuore tasavallan presidentin nimittämä kauppaneuvos, Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen. Hämäläinen kertaili hieman yli satavuotiaan osuuskaupan historiaa, ja Ristiina sen merkittävänä alkupaikkana, aloittihan alueen ensimmäinen osuuskauppa Himalansaarella.

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.