Lapsia liikkeelle kesällä(kin)


Liikuntakerhossa leikittiin tiistaina muun muassa ”koppipalloa”. Kerhossa paitsi liikutaan leikkien mukana, myös opetellaan urheilulajeja.

”Että saataisiin lapsia liikkeelle”

 

Tällä viikolla on Ristiinassa käynnissä Mikkelin kaupungin liikuntapalveluiden toteuttamat lasten nappulaliikunta ja liikuntakerho sekä uimakoulut. Uimakoulut jatkuvat tosin vielä ensi viikollekin. Ainakaan vielä alkuviikosta kelit eivät erityisemmin kerhoja suosineet. Esimerkiksi tiistaina kun vierailin urheilukentällä pidettävässä liikuntakerhossa, niin vettä sateli hiljakseen, mutta tasaisesti koko ajan. Keskiviikkona uimakoululaisille aurinkokin hieman pilkahti.

– Näiden isompien (7-12-vuotiaita) liikuntakerholaisten kanssa me jo kokeillaan ihan jotain lajejakin, sekä yleisurheilusta että esimerkiksi palloilulajeja. Eilen pelailtiin jalista, tänään oli tarkoitus testata ultimatea. Vähän katsotaan toki senkin mukaan, että minkä verran minäkin päivänä tulee porukkaa mukaan, ja mitä osallistujat itse haluavat tehdä. Esimerkiksi lipunryöstöä on toivottu, kertoo kesäliikunnanohjaaja Netta Tuhkanen.

– Nappulaliikunnassa (4-6-vuotiaat) sitten mennään enemmän ihan puhtaan leikin varjolla. Ollaan hippaa ja muita leikkejä. Pääajatuksenahan näissä kaikissa on se, että saataisiin lapsia liikkeelle ja innostumaan liikkumisesta, Tuhkanen korostaa.

Tuhkanen vetää siis apuohjaajiensa Maija Liukkosen ja Onni Ikosen kanssa myös kahta uimakouluryhmää. Ryhmät kokoontuvat tämän ja ensi viikon ajan Uikkalassa, ensimmäinen ryhmä kello 9.30 ja toinen reilua tuntia myöhemmin.

– Uimakoulussa tietysti kelit enemmän vaikuttavat. Mutta kyllä nytkin maanantaina ja tiistaina oltiin vedessä molempina päivinä. Sateisena tiistaina jopa enemmänkin, kun ei tuullut niin paljon.

Uimakoulut on tarkoitettu 2012 ja sitä ennen syntyneille. Kouluissa paitsi opetellaan uimataidon perusteita, myös tietenkin leikitään. Jo lämmittelynkin vuoksi.

– Lapset ovat olleet ihanan innokkaita, keleistä huolimatta! Tuhkanen iloitsee.

 

Niko Takala