Kesä jatkuu vielä


Kallioniemen yrittäjä Otto Ravantilla riittää syytä hymyyn. Helteiden sävyttämä kesä on ollut vilkas, ja tapahtumia on luvassa vielä syksyn mittaankin. Arkistokuva / Niko Takala

Kallioniemi jatkaa kesää esimerkiksi Elomarkkinoilla ja Venetsialaisilla

 

Helteinen kesä teki hyvää varmasti monelle matkailukohteelle. Sitä se on ollut myös Someenjärvellä aivan Kirkkotaipaleen kanavan ääressä sijaitsevalle Ravintola Kallioniemelle. Yrittäjä Otto Ravantti vahvistaa että väkeä on riittänyt todella hyvin läpi kesän.

– Kyllä on vilkasta ollut! Viime lauantainakin ollut Rosvopaisti-ilta on todellinen menestys. Porukkaa oli hyvin ja ihmiset viihtyivät pitkään. Niin että lopulta piti puoli kahden aikoihin ryhtyä vihjailemaan että jokohan pistettäisiin pillit pussiin! Ravantti nauraa.

Ainoana miinuspuolena kiireisestä kesästä hän mainitsee sen, että omat unet ovat jääneet hyvin vähäisiksi. Ravantti kuitenkin toteaa sen kuuluvan asiaan ja että ”nukutaan sitten talvella”.

Koulujen alettua suurin kiirus arkipäiviltä on varmasti hellittänyt, mutta Kallioniemi ei suinkaan ole vielä jäämässä talviteloille. Esimerkiksi tämän viikon lauantaina 18.8. paikan päällä pidetään Elomarkkinoita, joihin kuuluu muun muassa päiväsaikaan museoautojen (ns. ”Eijan ja Ollin ajot”, odotettavissa noin 40 ajoneuvoa) vierailua, myyntikojuja ja muuta touhua.

– Myyntipaikkoja voi hyvin vielä tiedustella, ensisijaisesti oli tarkoitus että paikallisia tekijöitä ja tuottajia saataisiin paikalle. Päivällä on rantamakasiineilla ohjelmassa Arvolan Ilkan grillailua ja hieman musiikkia, huvilalla ei ole lounasta kun se on varattu yksityistilaisuuteen.

– Illalla mennään kahdeksasta alkaen sitten Huvilalla rapujuhlien merkeissä. Esiintyjänä meillä on tunnelmaa luomassa jazz-laulaja Katyana. Rantamakasiinilla puolestaan mennään karaoken merkeissä. Eli ohjelmaa kyllä lauantaille piisaa! Sunnuntaina sitten nautitaan Ilkan tekemästä brunssista.

Eikä tapahtumat vielä tähän viikonloppuun pääty. Viikon päästä 25.8. vietetään kesäkauden päättäjäisiä Venetsialaisten merkeissä.

– Josko siitäkin saisi ihan perinteen rakennettua. Ja samalla venetsialais-kulttuuria juurrutettu vähän tänne Järvi-Suomeenkin ja erityisesti Saimaan rannoille, Ravantti pohtii sanoen että tuolloin ohjelmaan on suunnitteilla esimerkiksi ilotulitus.

– Ja tuolloin siis vain päättyy kesäkausi, eli siitä alkaa sitten syyskausi. Ovet eivät sulkeudu silloinkaan, yrittäjä muistuttaa.

 

Niko Takala