Talkoiden lomassa vesille


Jari Tukiainen (oik.) pitää laivan liikkeellä konehuoneesta käsin. Laivan omistaja Pauli Löppönen (Tukiaisen vieressä) on laivamies jo viidennessä polvessa.

Sotakoulu-risteilyä viettämässä

 

Warkaus-laiva on viettänyt viime kuukaudet visusti kotilaiturissaan, sillä tekniset ongelmat vaivasivat sitä koko kesän ajan. Nyt höyrypaatti on jälleen ajokunnossa ja pääsi vihdoin seilaamaan kyydissään joukko sotakoulutalkoolaisia.

Talkooryhmä lähti risteilylle paitsi palkintona kovasta uurastuksestaan, myös ensi vuoden suunnitelmat mielen päällä. Seuraavan kerran tämä seurue nimittäin lähtee risteilylle ensi kesänä, jolloin mukaan kutsutaan projektin suojelijoina toimivia henkilöitä. Tähän arvovaltaiseen joukkoon kuuluvat muun muassa puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg ja monien suomalaisten suuryritysten johtajia.

Talkoolaisten työnjälki näytti vakuuttavalta ainakin itse sotakoulun tiloissa, jossa ryhmä pistäytyi ennen laivaan nousua.

– Rakennuksen vanhimmat osat ovat säilyneet harvinaisen hyvin, kehui arkkitehdin työstä eläköitynyt Kirsti Kovanen, joka kuului perjantai-illan risteilyjoukkoon.

Remonttiprojektissa Kovasen tehtävänä on valvoa työnjälkeä, ja hän näkee, että niin historialliseen rakennukseen kajotessa pitääkin olla tarkkana.

– Tällaisissa taloissa on tosi monikerroksinen historia. Siinä on merkkejä eri aikakausilta, ja niinpä on haastavaa saada kokonaisuus pysymään ”hanskassa”, Kovanen selitti. – Se on kuitenkin mielenkiintoista, mitä kaikkea rakennuksen pinnoista ja rakenteista on löydetty.

 

Lotta Tuominen

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.