Maantiejuoksun SM-kisat Ristiinaan


Ristiinan Urheilijat saivat viime viikolla tiedon, että seura sai ensi vuodelle anomansa aikuisurheilun maantiejuoksun SM-kisat järjestettäväkseen. Seuran ”ikiaktiivit” Leo Pekkanen ja Mirja Luntinen ovat mukana järjestelmässä 31.8.2019 juostavia kisoja.

Neljä vuotta sitten Ristiinassa järjestettiin aikuisurheiluliiton SM-kilpailut viestijuoksussa. Ensi vuonna on kreivikunnassa jälleen luvassa Suomen mestaruustason kisailua, kun Ristiinan Urheilijat saivat järjestettäväkseen aikuisurheilun vuoden 2019 SM-maantiejuoksun.

– Tässä muutama vuosi on jo mennyt, niin olihan se jo aikakin taas kisoja päästä järjestämään, kertoo naurahtaen tapahtumaa esittäneisiin, ja aktiivisiin järjestäjiin kuuluva Leo Pekkanen.

Aikuisurheilussa sarjat etenevät ikäluokittain viiden vuoden välein alkaen 30-vuotiaista. Sekä Pekkanen ja Mirja Luntinen uskovat, että kuntoliikunnassa kasvanut juoksun suosio tulee näkymään osallistujamäärässä.

– Koska kilpailuun ei ole mitään ranking-järjestelmää tai tulosrajoja, niin totta kai myös kuntoilijat voivat osallistua. Tällaisissa kisoissa on viime vuosina ollut noin osallistujaa, eli kyllä ainakin sen verran odotetaan tännekin, he ynnäilevät.

Aivan parin hengen talkooporukalla tämän suuruusluokan kisoja ei pystyyn saada.

– Jos kaikki ruokahuollon ynnä muiden palveluiden talkoolaisetkin ynnätään mukaan, niin varmaan mennään tuonne noin 50 järjestäjän määrään. Uskon kyllä sen määrän löytyvän ihan hyvin, Pekkanen ynnäilee.

Kilpailukeskuksena tulee toimimaan urheilukentän alue, josta varmasti löytyykin paitsi looginen maalintulopaikka, niin myös yhteistyössä koulun kanssa hyvät tilat esimerkiksi ruokailuihin ja peseytymiseen ynnä muihin kilpailun niin sanottuihin tukipalveluihin.

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.