Puuhatupa siirtyi Kaaritielle


2,5-vuotias Jemina Hänninen mittasi vauvanukelta kuumetta (sitä oli 11 astetta), kun tämä oli tullut avoimen päiväkodin Puuhatupaan äitinsä Jenna Hännisen kanssa. Puuhatupa toimii toistaiseksi osoitteessa Kaaritie 4 as 7.

Runsas lasten määrä päiväkotiryhmissä on tuonut pysyvän lisätilan tarpeen

 

– Ykstoista astetta!

Näin tuumaa 2,5-vuotias Jemina, kun hän leikkii vauvanukella, jolta hän on juuri mitannut kuumeen.

Jemina on tullut Ristiinan päiväkodin avoimeen toimintaan, Puuhatupaan, äitinsä Jenna Hännisen kanssa.

Avoin päiväkotitoiminta aloitti tämän syksyn toimintakauden uudessa paikassa, kun tiloiksi vaihtui päiväkodilta väliaikaistilat Kaaritien varrelta Mikalo Oy:n rivitaloasunnosta.

Tilojen toimivuuden ainakin väliaikaisratkaisuna vahvistavat myös Puuhatuvan ohjaajat, lastentarhanopettaja Anitta Särkkä ja lastenohjaaja Niina Korhonen.

– Tässä on kaksi tilavaa huonetta leikkimiseen ja sitten keittiö. Tämähän on sillä tavalla kevyempää kuin päiväkodin kiinteät lapsiryhmät, että emme tarvitse esimerkiksi sänkyjä nukkumiseen. Tai keittiötä sinänsä ruuan valmistamiseen, kun perheet tuovat eväät mukanaan.

Avointa päiväkotitoimintaa on tällä hetkellä tarjolla kolmena päivänä, maanantaina ja tiistaina klo 9-13 ja keskiviikkoisin 9-16.

 

Muutolle syynä päiväkodin tilantarve

 

– Tosiaan meillä on tällainen positiivinen ongelma, että päiväkodilla on tilat käytännössä täynnä. Meillä on esimerkiksi alle 3-vuotiaiden ryhmät nyt täynnä, kun niihin tulee vielä syksyn mittaan muutama lapsi lisää, kertoo Ristiinan päiväkodin vt. johtaja Jaana Vartiainen.

Päiväkodin tilaongelmaan pysyvämmäksi ratkaisuksi on tulossa kiinteä parakkirakennus.

– Tilan tarve on tällä hetkellä pysyvä, ja paikalle tuleva parakki onkin kaupungin oma, ei vuokrattu. Parakin toimituksesta tehdyssä sopimuksessa on kirjattu, että se olisi paikan päällä viimeistään tammikuun loppuun mennessä, mutta elätellään nyt vielä toiveita, että päästäisiin siellä heti vuoden vaihteessa aloittamaan, Vartiainen uumoilee.

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.