Kolmosta ensi kaudellakin


Kentän hahmo oli RiPa:n Sami Kontulainen. Hän nosti koko kauden maalimääränsä hattutempun myötä jo 12:een. Taustalla oleva Eetu Eronen osui niin ikään maalipuiden väliin, kaksi maalia olivat Erosen ensimmäiset Kolmosessa.

Sarjapaikka varmistui selkeällä voitolla

 

Ristiinan Pallo päätti tämän kauden kotiottelunsa lauantaina mallikkaasti. Mikkelissä Hänskissä varsin tuulisessa kelissä pelatussa ottelussa nimittäin kaatui heinolalainen Union Plaani liki murskaluvuin 6-0 (2-0). Voiton takuumiehinä hääri puhtaan hattutempun tehnyt Sami Kontulainen. Häntä säestivät mukavasti kahdella maalillaan ensimmäiset osumansa Kolmosessa tehnyt Eetu Eronen ja upealla kaukolaukauksellaan joukkueen kapteeni Antti Pulkkinen.

Pelin lopputulos tarkoitti sitä, että RiPa pelaa varmuudella Kolmosta myös ensi kaudella. Sarjapaikka varmeni tosin tuplasti, kun sarjan hännillä oleva Lappee JK hävisi oman ottelunsa. Union Plaani joutuu vielä jännittämään sarjapaikkansa puolesta, sillä mikäli Lappee JK voittaa oman viimeisen ottelunsa IPS Edustusta vastaan, olisi Plaanin onnistuttava kellistämään sarjanousunsa Kakkoseen jo varmistaneen, kauden tappioitta pelannut Kouvolan Sudet. Sarjassa toiseksi viimeinenkin putoaa teoriassa Neloseen, mutta käytännössä sarjan 11. tulee halutessaan säilyttämään sarjapaikkansa, sillä Kakkosesta ei putoa Kaakon Kolmoseen tällä kertaa yhtään joukkuetta.

RiPa – Union Plaani alkoi hieman tunnustelevissa ja melko tasaisissakin merkeissä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin isännät olivat kuskin paikalla. Maalinteon aloitti Kontulainen, kun peliä oli pelattu hieman vajaat 40 minuuttia. Toppari Mika Hurskainen antoi puolesta kentästä vapaapotkun, jonka Kontulainen jatkoi päällään verkon perukoille. Vain pari minuuttia myöhemmin Union Plaanin Kalle Manelius rikkoi Kontulaista rangaistusalueella sillä seurauksella että Manelius sai varoituksen ja pallo vietiin pilkulle, josta Kontulainen upotti pallon varmasti maaliin. Tauolle mentiin näissä 2-0 lukemissa.

Toinen puoliaika saatiin häthätää käyntiin, kun hyviä otteita hyökkäyspäässä esittänyt Joonas Heinikainen petasi paikan Kontulaiselle, joka jatkoi suoraan ilmasta pelin lopullisesti ratkaisseen 3-0 osuman. Tämän jälkeen syyskierroksen sanalla sanoen surkeasti (saldona kaksi pistettä) suorittanut Union Plaani näytti kentällä hyvin hampaattomalta, eikä siltä enää löytynyt taisteluilmettä. Ristiinalaiset isännät puolestaan vielä kaunistelivat loppulukemia Eetu Erosen (2) ja Antti Pulkkisen toimesta.

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.