Entisöinti etenee


Sotakoululla entisöinti etenee. Lattiavasoja oli tiistaina tekemässä Kaarirakennus Oy:n Seppo Tiihonen.

Syksyn satoa salaojajärjestelmä, nyt tehdään jo lattiarakennetta

 

Vanhan sotakoulun entisöinti etenee. Mittavan remontoinnin osalta on sisätöiden osalta edetty siihen, että tällä viikolla on asennettu lattiavasoja, joiden päälle ryhdytään tekemään uutta lattiaa. Sekä vasat että lattialankut on sahattu aiemmin tänä vuonna lahjoituksena saaduista puutavaroista. Lahjoittajina toimi sekä lukuisa joukko ristiinalaisia metsänomistajia että myös Mikkelin kaupunki, kun juuri talvella Linnaniemen asuinalueelta kaadetut järeät tukit katsottiin tarkoitukseen sopivaksi.

– Lattiarakenteita on tekemässä ammattilaiset. Seuraava meidän talkoolaisten homma on sitten siivota sieltä pohjalta kaikki eloperäinen rakennusjäte pois ennen kuin sinne ryhdytään tekemään alapohjan eristystä ja maapohjan päälle levitetään lekasoraa, kertoo yhtenä talkooryhmän primus motorina toimiva Markku Tuominen.

Sotakoulun kunnostamiseen on tälle vuodelle Mikkelin kaupungin taholta 50 000 euron määräraha. Tuomisen mukaan tuon summan on laskettu riittävän siihen, että nyt meneillään olevat työt saadaan loppuun ennen talven tuloa.

 

Niko Takala

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.