Team Lakemotorsin jetit kulkivat liukkaasti


Team Lakemotorsin kuskeina toimivat Niclas Auvinen, Aleksi Halén ja Janne Auvinen.

Menestyksekäs kausi takana

 

 

Vesijettien kilpasarjoja kiertävä ristiinalainen Team Lakemotors ja sen paikalliset kuljettajat Niclas ja Janne Auvinen sekä tiimiin tänä vuonna liittynyt Aleksi Halén pääsivät pokkaamaan palkintoja viime viikonloppuna Suomen Jetsport -liiton palkintogaalassa.

Vasta 14-vuotias, mutta jo neljättä kisakauttaan ajanut Niclas Auvinen sai kolmen osakilpailun Spark Endurance cupissa palkinnon toisesta sijasta. Lisäksi Niclas sijoittui Runabout GP4 -luokassa viidenneksi.

– Tuossa luokassa Niclaksella jäi yksi kisa ajamatta sairastumisen vuoksi. Kokonaisuutena kautta voi kyllä pitää hyvänä, Niclas ajoi ensimmäistä kautta miesten luokassa ja mukavasti meni. Ensi vuonna sitten on tähtäimessä palkintosijat sielläkin puolella, kertoo Niclaksen isä Janne Auvinen.

– Sekä yksittäisenä tähtäimenä myös varmastikin Niclaksella Pohjoismaiden mestaruuskilpailu, josta tänä vuonna Virosta tuli junioriluokassa (11-16-vuotiaat) neljäs sija. Sielläkin sitten ensi vuonna mitalisija tavoitteena, ensi vuonna kisataan näillä näkymin Ruotsissa tai Norjassa.

Itsekin kilpaa ajava Janne sijoittui Runabout Endurance cupissa kolmanneksi.

– On tarkoitus itsekin jatkaa kisaamista. Ja tähtäin on ensi vuonna istuttavien luokassa PM-kisassa ja mahdollisesti SM-luokassakin. Harjoittelu pitäisi aloittaa tuossa joulukuussa.

Auvisen pyörittämä Team Lakemotors sai niin ikään näistä palkintosijoista tiimipalkinnot. Lisäksi Team Lakemotorsin uusin kuljettaja Aleksi Halén palkittiin vuoden tulokkaana. Hän ajoi seisottavien jettien Ski GP1 -luokassa kuudennelle sijalle.

– Aleksi on erittäin motivoitunut ja kunnianhimoinen kaveri. Hänellä on kova halu kehittyä lajissa. Aleksi on aiemmin kisannut autosarjoissa, vesijettiin hän ylipäätään koski ensimmäistä kertaa tämän vuoden huhtikuussa! Janne naurahtaa.

 

Ristiinan kisa taas tavoitteena

 

Paitsi henkilökohtaisia tavoitteita kisoista, on Auvisella tavoitteena saada – viime kesän malliin – jälleen yksi vesijettien SM-osakilpailu Ristiinaan.

– Kirkkoranta toimi kisapaikkana hyvin, ja saimme muun muassa liitolta paljon kiitosta tapahtumasta. Totta kai paljon jäi kehitettävää ja parannettavaakin, kun ensimmäinen kisa oli kyseessä, mutta pääosin tapahtuma sujui tosi hienosti.

– Vesialueen omistajalta on jo näytetty vihreää valoa ensi vuoden kisalle, joka olisi tarkoitus ajaa 12.-13.7.7 Ristiinan Pursiseurankin kanssa on asiasta neuvoteltu.

Tänä vuonna Ristiinan kilpailuun osallistui noin kolmisenkymmentä vesijettiä kuskeineen. Kilpailulla kerättiin myös varoja hyväntekeväisyyteen, ja myöhemmin syksyllä kisan järjestäjä kävikin lahjoittamassa lähes 3000 euron ”lelunostorahan” Mikkelin keskussairaalan lastenosastolle.

 

Niko Takala