Konsertointia lapsiperheiden hyväksi


Joulun Rauhaa -konsertti kuullaan tänäkin vuonna Ristiinan kirkossa. Solisteina nähdään viimevuotiseen tapaan Elisa de Boer (vas.) ja Tuuli Anikari. Orkesterin soittajat ovat pitkälti ristiinalaistaustaisia. Arkistokuva / Paula Takala

Konsertointia lapsiperheiden hyväksi

 

Viime vuonna Ristiinan kirkossa kuultu Joulun Rauhaa -hyväntekeväisyyskonsertti saa jatkoa. Tämän joulun alla toteutetaan kaksi konserttia, kun sekä perinteiset että uudemmat joululaulut raikavat ensin keskiviikkona 12.12. Pitäjänkirkossa Mikkelissä ja heti perään torstaina 13.12. Ristiinan kirkossa.

– Viime vuonna toteutetusta konsertista saimme todella paljon hyvää palautetta esimerkiksi kappaleiden sovituksista sekä solistien suorituksista. Lisäksi itsellemme jäi niin hyvä mieli, että oli helppo tehdä päätös konsertin toteuttamisesta tällekin vuodelle. Tällä kertaa saamme soittaa kaksi konserttia, iloitsee konsertin bändin kapellimestarina toimiva Pirkka Ohlis.

Hyväntekeväisyyskonserttien tuotot ohjataan järjestäjänä toimivan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kautta alueen vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

– Me ehdotimme yhteistyötä seurakunnalle, ja siellä idea otettiin iloksemme avosylin vastaan. Varsinkin näin joulun alla on hyvä muistaa kaikkia niitä perheitä, joissa on syystä tai toisesta hankala tilanne, Ohlis toteaa.

Joulun Rauhaa -konserteissa solisteina toimivat Elisa de BoerTuuli Anikari ja Aapo Oranen. Bändissä soittavat Ohliksen (koskettimet/taustalaulu) lisäksi Matti Pasanen (kitara/taustalaulu), Pasi Möller (akustinen kitara, banjo), Pia Kontio (viulu), Niko Takala (rummut) ja Jukka Matilainen (basso). Konsertin juontaa Minttu Tamski.

Konserteissa kuullaan siis toki perinteisiä joululauluja, kuten Varpunen jouluaamuna ja Konsta Jylhän joululaulu sekä Maa on niin kaunis. Mukana on kuitenkin myös tuoreempia (joulu)lauluja kuten Jouluaaton aamu kolmosratikassaWalking in The Air tai esimerkiksi Stars Over Betlehem.

– Olemme pyrkineet saamaan myös perinteisimpiin joululauluihin hieman uudenlaista lähestymistä sovitusten kautta. Näin esimerkiksi Varpunen jouluaamuna ja Heinillä härkien kaukalon ovat saaneet ihan uutta syvyyttä, Ohlis kuvailee.

 

Joulun Rauhaa -hyväntekeväisyyskonsertti Pitäjänkirkossa (Otavankatu 9, Mikkeli) ke 12.12. klo 18 ja Ristiinan kirkossa (Kissalammentie 2) to 13.12. klo 18. Vapaaehtoisen ohjelmamaksun (10e) tuotot seudun vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi seurakunnan diakoniatyön kautta.

 

 

Niko Takala