Kuusi pistettä kotisalista


RiPa:n naiset voittivat Kisakaaren kotisalissa molemmat ottelut viime lauantaina. SiUn Nice Futis kaatui komeasti 8-2. Tässä tilannetta simpeleläisten maalille rakentamassa Sanni Piispa (22) ja Katariina Laamanen.

Kuuden pisteen kotipelit

 

Ristiinan Pallon naiset nappasivat viime lauantain kotipeleistä täydet kuusi pistettä. Futsalin piirisarja pysähtyi Pelloksen Kisakaaressa, jossa RiPa kohtasi tällä kertaa SiUn Nice Futiksen Simpeleeltä ja FC KTP:n Kotkasta. Ottelut sujuivat ristiinalaisittain mallikkaasti, kun molemmat vastustajat kaatuivat. SiU lukemin 8-2 (2-1) ja FC KTP 3-2 (1-1).

Ensimmäisessä pelissä SiUn Nice Futista vastaan mentiin ensimmäinen jakso suht tasaisissa merkeissä. SiU meni ensin 1-0 johtoon, mutta Katariina Laamasen ja Eider Ramos Oyarzabalin maaleilla RiPa kiipesi rinnalle ja ohi taukoon mennessä. Toisella jaksolla sitten mentiin vahvasti ristiinalaiskomennossa, kun Ramos Oyarzabal, Emmi Eronen ja Sanni Piispa kaikki osuivat kahdesti lisäten kotijoukkueen maalimäärän kahdeksaan. Simpeleläiset osuivat vielä myös kertaalleen, joten loppuluvut selkeät 8-2.

Toinen peli oli ennakkoaavistusten mukaisesti huomattavasti tiukempi. FC KTP nappasi johtoaseman pelin viidennellä minuutilla, mutta Emmi Eronen toi RiPa:n tasoihin neljä minuuttia myöhemmin. Tässä tilanteessa mentiin myös tauolle. Heti toisen jakson alussa kotkalaiset otti jälleen keulapaikan, ja se pitikin 1-2 johtoa hallussaan aina pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle. Ottelun ratkaisu syntyi kahdessa minuutissa, kun ensin 29. minuutilla Eronen ampui RiPa:n tasoihin ja seuraavalla peliminuutilla Inka Dyster osui tolppien väliin. Ristiinalaiset onnistuivat pitämään johtoasemansa ja nappasivat näin tiukassa olleet kolme pistettä.

Kuuden pisteen pelien myötä RiPa nousi sarjataulukon kärkeen, pisteen verran KTP:n edelle. Neljän joukkueen ”minisarja” on jakautunut selvästi kahden kerroksen väkeen, kun RiPa:lla pisteitä 14, FC KTP:llä 13 ja Valkealan Kajolla 5 ja SiUn Nice Futiksella vain yksi.

RiPa:n naiset jatkavat pelejään ensi viikon lauantaina 19.1. Lappeenrannassa. Sammonlahdessa pelattavissa otteluissa vastaan tulevat Kajo ja FC KTP.