Talvirieha pidetään taas


Talvirieha on ollut jo useana talvena Ristiinan suurin talvitapahtuma. Rantapuistossa päästään tänäkin vuonna mönkkärin kyytiin ja moneen muuhun touhuun. Arkistokuva

Talvirieha tulee jälleen

 

Ristiinan Talvirieha täyttää viisi vuotta, kun tapahtuma toteutetaan jälleen. Tänä vuonna tutusti Rantapuistossa Uikkalan edustalla järjestettävän tapahtuman ajankohta on sunnuntai 17.2. Talviriehan tiimoilta pidettiin ensimmäinen yhteispalaveri viime viikon torstaina.

– Ajankohtaa vähän on pohdiskeltu, mutta ainakin näyttäisi että tuolloin ei Mikkelin seudulla mitään muita suurempia tapahtumia pitäisi olla. Ja toisekseen, jos talvella ylipäätään on lunta, niin eiköhän sitä tuolloin ole, pohtivat tapahtuman organisoijina edelleen toimivat Nina ja Mikko Syrjäläinen.

Syrjäläiset eivät suinkaan toteuta tapahtumaa itse, vaan he toimivat sen ”kokoonjuoksijoina”, tapahtuman erilaiset tekemiset ja ohjelmat ovat mukaan lähtevien yritysten ja yhdistysten kontolla.

– Juuri se on ollut ideana, että mukaan lähtisi mahdollisimman paljon eri toimijoita ja toteuttajia, jolloin tapahtuman järjestäminen ei kävisi kenellekään liian raskaaksi. Jokainen hoitaa sen oman tonttinsa ja kun riittävän monta tahoa on mukana, niin saadaan kiva tapahtuma!

Uusia toimijoita ja tekemistä saadaan mukaan tälläkin kertaa. Tapahtumaan on toivottu vieläkin lisää touhua ja tekemistä lapsille ja lapsiperheille, ja sitä tulee tarjoamaan ainakin Ristiinan Rinkka. Rinkkalaiset tulevat toteuttamaan ainakin lumiukkojen tekemistä, myös muuta puuhaa on suunnitteilla. Keskusteluissa vilahtelivat esimerkiksi lumikenkäilyn toteuttaminen.

Edellisvuosilta tuttuina toimintapisteinä nähdään ainakin mäenlaskua ja ajelua mönkkäri- ja/tai moottorikelkkakyydeissä sekä todennäköisesti myös elävien voimien vetämiä valjakoita!

 

Ristiinan Talvirieha su 17.2. klo 11-14 Rantapuistossa (Brahentie 33). Talviriehaan tapahtumaa ja toimintoja toteuttamaan haluavat tahot voivat ottaa yhteyttä ninas@erikoistaksipalvelut.fi tai p. 0440 522122

 

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.