Nyt luetaan urakalla!


Lukemisen unelmavuosi sai alkunsa ristiinalaisen kaupunginvaltuutettu Mikko Siitosen valtuustoaloitteesta. Siitonen käytti puheenvuoron Lukemisen unelmavuoden –starttitapahtumassa tiistaina kauppakeskus Stellassa. Kuva: Katja Valjakka

Mikkelin Lukemisen unelmavuosi käynnistyi

 

Lukemisen unelmavuosi on kaikkien mikkeliläisten yhteinen teemavuosi, jonka keskeisenä tavoitteena on luoda iloa, innostusta ja yhdessäoloa lukemisen ympärille.

Teemavuosi lähti liikkeelle ristiinalaisen kaupunginvaltuutettu Mikko Siitosen (vihr.) valtuustoaloitteesta, jossa nostettiin esiin huoli lukutaidon ja –harrastuksen tilasta Suomessa. Unelmavuoden suojelijana on kansanedustaja Lenita Toivakka (kok.).

Lukemisen unelmavuoden runko rakentuu One book, one community (Koko kaupunki lukee) -menetelmän mukaisesti, jossa yhden kirjan ympärille nivotaan erilaisia tapahtumia ja toimintoja sekä nostetaan esiin teoksen teemoihin liittyvää kirjallisuutta.

Mikkelissä täksi ”yhdeksi kirjaksi” on valittu Emmi Itärannan Teemestarin kirja, jonka teemat ovat Mikkelissä ja kaikkialla maailmassa ajankohtaisia: puhdas vesi, ystävyys, kierrätys ja muisti. Menetelmää ei ole tiettävästi aiemmin toteutettu Suomessa.

Lukemisen unelmavuosi innostaa lukemaan kaikenlaista kirjallisuutta sekä rohkaisee kokeilemaan uusia tapoja lukea ja jakamaan ne muiden kanssa. Jokainen voi ilmoittaa oman tapahtumansa tai kokeilunsa mikkelilukee.fi –verkkosivulle. Lukemisen unelmavuosi kannustaa osallistumaan yhteisölliseen toimintaan lukemisen ympärillä. Mukaan toivotaan myös vaikkapa työporukoita ja yhdistyksiä.

Toimintoja koordinoi Mikkelin seutukirjasto. Kirjaston ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia ja tempauksia julkistetaan pitkin vuotta. Jokainen voi lähteä mukaan tekemään Lukemisen unelmavuotta!

 

Myös Ristiinalainen tulee olemaan yhteistyössä (Ristiinan) kirjaston kanssa aktiivisesti mukana Lukemisen unelmavuodessa. Aiheesta lisää juttua luvassa jo ensi viikon numerosta alkaen.

Lisätietoja Lukemisen unelmavuodesta www.mikkelilukee.fi.