Ulkona kelpaa liikkua


Jani Häkkinen oli sivakoimassa urheilukentän alueella. Hänen mielestään Ristiinan ulkoliikuntapaikat ovat hyvässä kunnossa. Kuvat: Hellot Valokuvaus

Liikuntapaikoilla olosuhteet kunnossa

Järven jäälle ei toistaiseksi päästä tekemään latuja – jäät ohuita ja päällä vettä

 

Ristiinassa on saatu nauttia kunnossa olevista ulkoliikuntapaikoista, kun talvi on ollut keleiltään aiheelle myötämielinen. Jo alkutalvesta pakasti sen verran mukavasti, että esimerkiksi kaukalolla päästiin luistelemaan jo marraskuun puolella, joka ei ole viimeisinä vuosina todellakaan ollut mitenkään yleistä. Normaali tilanne tällä vuosikymmenellä kun on tupannut olemaan se, että luistelua tai hiihtoa on päässyt harrastamaan pitäjän omilla liikuntapaikoilla vasta uuden vuoden puolella, jos silloinkaan.

Nyt myös lumisateet ovat pitäneet huolen siitä, että jo joulukuun puolella hiihtolatuja päästiin sivakoimaan luistelutyylillä, ja nyt lunta riittää vähintään tarpeeksi myös perinteisen tyylin latujen tekemiseen.

– Kyllä nyt lunta piisaa. Kaikki kaupungin kunnossapitämät hiihtoladut ovat hiihdettävissä sekä vapaalla että perinteisellä, kertoo liikuntapaikkojen hoitaja Juha Nykänen.

Nykänen listaa, että kirkonkylällä, urheilukentän liikunta-alueella, on tehtynä pieni lenkki urheilukentän ympäri, noin kilometrin lenkki sekä noin kahden kilometrin ”Mart-Heikkilän lisälenkki”. Huumonmäen takana olevalla niin sanotulla vitosen lenkillä latuja ei ole.

Hiihtämisen harjoitteluun soveltuvia tasaisia lenkkejä löytyy urheilukentän lisäksi myös päiväkodin viereiseltä pellolta, sekä vanhalta urheilukentältä.

Jäälatuja on ainakaan toistaiseksi turha heittää toivomuslistalle.

– Jäät ovat niin ohuita, ja toisekseen siellä on jäällä vettä. Nyt pitäisi tulla pitkä jakso kovia pakkasia, se voisi vielä pelastaa tilanteen, mutta juuri nyt näyttää heikolta.

Luistelemaan pääsee kaukalolla sekä sen viereisellä pikkujäällä, joissa jäät ovat olleet kunnossa jo pitkään, marraskuun lopulta saakka.

– Päiväkodin kentälle on tehty nyt jäätä, uskoisin että vielä tämän viikon aikana sinnekin pääsee luistelemaan, Nykänen tuumii.

 

Lue lisää verkkolehdestä tai perinteisestä paperiversiosta.