Lindqvist ja Pöyry EM-kisoihin


Veikka Lindqvist (vas.) ja Niilo Pöyry olivat mukana, kun Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue jyräsi tiensä vakuuttavasti ensi kesän EM-kisoihin. Kuva: Ristiinalaisen arkisto

Ristiinalaispojat EM-kisoihin

 

Ristiinalaiset Veikka Lindqvist ja Niilo Pöyry olivat mukana, kun Suomen alle 17-vuotiaiden (03-04 syntyneet) lentopallomaajoukkue raivasi tiensä ensi kesänä Bulgariassa pelattaviin EM-kisoihin. Karsintaturnaus pelattiin Suomen joukkueen kotikentällä Kuortaneella toissa viikonloppuna. Alkupeleissä Suomi kohtasi muut joukkueet eli Färsaaret, Tanskan ja Ruotsin. Näistä peleistä Suomi selviytyi kaikista selkein 3-0 voitoin. Finaalissa vastaan asettui Ruotsi, joka kaatui tässäkin ottelussa suoraan kolmessa erässä, mutta eräluvut olivat varsin tiukat (25-23, 25-22, 25-22).

Ristiinalaisittain karsintaturnauksen erityisen hienoa satoa oli se, että Lindqvist oli turnauksen tehopörssin ykkönen 51 pisteellään, ja hänet palkittiin myös turnauksen parhaana suomalaispelaajana. Loppuottelussakin Lindqvistin ruuti oli kuivaa, sillä hän käskytti palloa 15 pisteen verran. Hyviä otteita esitti myös Pöyry, sillä molemmat Kuortaneella yhdeksättä luokkaa käyvät ristiinalaispojat pyydettiin U18 -joukkueen vahvistukseksi parhaillaan Pietarissa meneillään olevaan Lokovolley -turnaukseen!

Melkoista huisketta siis riittää näiden lentopallonuorukaisten arjessa. He pelaavat maajoukkueringin lisäksi Kuortaneen omassa miesten kakkossarjan joukkueessa ja ovat mukana myös Pielaveden Sammon joukkueessa, joten ajokilometrejä riittää! Niin, ja kouluakin pitäisi ehtiä käymään. Tsemppiä pojille!