24 ylioppilasta Ristiinasta


Anni Mattilan yo-kirjoitukset sujuivat hyvin.

YO-kokeiden tulokset julkaistiin eilen

 

Ylioppilaskokeiden tulokset julkistettiin eilen keskiviikkona klo 12. Tulosten julkaisu toi sekä helpotusta että ärsytystä, selviää Ristiinalaisen tekemässä pikagallupissa, johon jututimme kahta  kokelasta, jotka saavat muutaman viikon päästä painaa yo-lakin päähänsä.

 

Jännitin kovasti psykologian tuloksia, sillä en ollut ihan varma, menisikö koe läpi. Luin psykologiaa kaikista eniten, mutta jostain syystä en onnistunutkaan kokeessa ja sain siitä arvosanan A. Lakin olisin saanut joka tapauksessa, sillä muiden kokeiden kompensaatiopisteet olisivat riittäneet korottamaan hylätyn arvosanan.

Stressasin kovasti kaikkia muitakin kokeita lukuun ottamatta ruotsia, johon en jostain syystä lukenut ollenkaan. Kaikista tärkein aine minulle oli yhteiskuntaoppi, joka jäi pisteen päähän arvosanasta M.

Haen Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan yhteiskuntatieteitä tai sosiaalityötä, mutta jos en saa opiskelupaikkaa, etsin Jyväskylästä töitä. Toivon pääseväni heti kouluun, mutten lannistu, vaikkei niin kävisikään.

Ronja Nyman, 18

 

Tuntuu hassulta tajuta, että kirjoitukset ovat ohi – lukio oli nyt siis tässä. Vähän ärsyttää, että äidinkieli jäi pisteen päähän paremmista arvosanoista, mutta eihän sille mitään voi.

Ylipäätään kirjoitukset menivät osaltani hyvin. Kemian koe jännitti minua eniten, mutta se saattoi johtua siitä, että se oli ensimmäinen kirjoittamani aine. Äidinkieleen en valmistautunut mitenkään vaan luotin siihen, että taidot ovat karttuneet lukion aikana. Kielten kokeita varten kuuntelin ja luin kirjoja englanniksi ja ruotsiksi. Sain kummastakin kokeesta arvosanan E.

Päätin jo ysiluokalla, että lukion jälkeen aion pitää välivuoden ja matkustaa. Jossain vaiheessa syksyä lähdenkin kaverini kanssa reppureissaamaan Kaakkois-Aasiaan.

Anni Mattila, 18

 

ARVOSANAT PAREMMUUSJÄRJESTYKSESSÄ: (Kirjainlyhenne) L, E, M, C, B, A, I (hylätty)                         

Ristiinan lukion ylioppilaat 2019

Mikkelin lukion Ristiinan toimipisteen ylioppilaat keväällä 2019 ovat: Ahonen Henna, Eronen Emmi, Haapiainen Henna, Haimilahti Elise, Heikkinen Aaro, Heinikainen Ville, Hokkanen Erja-Stiina, Honkanen Jere, Hotti Jenni, Hytönen Venla, Jaatinen Kati, Jokinen Lassi, Korhonen Aleksi, Kortman Totti, Liukkonen Kaisa, Makkonen Venla, Mattila Anni, Nyman Ronja, Partio Johannes, Piispa Sanni, Pöyry Minttu, Ripatti Elina, Timonen Heidi ja Tirkkonen Henna

Lotta Tuominen