Heinäkuussa vesijettien SM-osakilpailu


Viimevuotiseen tapaan ristiinalainen Niclas Auvinen (nro 66) ja muut vesijettikuskit hyökkäävät SM-pisteiden pariin Pökkäänlahdella. Ristiinan osakilpailu on lauantaina 13.7. Arkistokuva / Lotta Tuominen

Vesijettien SM-osakilpailu jälleen Ristiinassa

Viime kesänä nähtiin ensimmäistä kertaa SM-tason vesijettien kisailua Ristiinassa, ja tänä vuonna jatketaan samalla linjalla. SM-kisan pitäjään saamisen taustalla ovat isä ja poika, lajia harrastavat ristiinalaiset Janne ja Niclas Auvinen, joista tällä kaudella kilpaa ajaa 15-vuotias Niclas.

– Viime vuoden kilpailusta saatiin paljon hyvää palautetta sekä kilpailijoilta että myös tuolta lajiliiton puolelta, kun kaikki meni kunnialla läpi. Katsojiakin kun oli eniten näistä Suomen osakilpailuista, niin oli helppo tehdä päätös että pyritään tällekin vuodelle kisa järjestämään, Janne kertoo.

Hän kehuu, että esimerkiksi Ristiinan Pursiseuran ja vesialueen omistavan Ristiinan osakaskunnan oli taas helppo toimia yhteistyössä, jotta kilpailuluvat saatiin kuntoon. Vesijettien SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaankin Pökkäänlahdella lauantaina 13.7.

Perjantaina ajetaan harjoitukset, varsinainen kisapäivä on lauantaina, jolloin kilpaillaan 11-18 välisenä aikana. Kilpailukeskuksena toimii Kirkkoranta, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Alueelta löytyy muun muassa ravintolapalveluita sekä esimerkiksi lajiin liittyvien varusteiden myyntiä. Toki kisaa voi halutessaan katsella muualtakin, rata on sellainen että vaikkapa Uikkalan laiturista varmaan näkee.

Ensimmäinen osakilpailu ajettiin toissa viikonloppuna Helsingissä, ja se meni ristiinalaisittain varsin mukavasti. Niclas oli nimittäin pisteissä luokkansa (Runabout GP4) toiseksi etevin. Sijoitukset kolmessa eri lähdössä mukavat toinen, kolmas ja ensimmäinen.

– Ihan hyvinhän siellä meni! Olosuhteet oli kyllä aikalailla vaativat kun tuuli niin kovaa, Niclas kommentoi itse.

– Mutta kaikki on vielä mahdollista, pisteethän ratkaisevat enkä ole kuin 1,5 pistettä luokkaa johtavaa Tommi Mendolinia perässä, hän muistuttaa.

Vahvana taustatukijana mukana toimiva isä-Janne vahvistaa niin ikään korkealle asetetut tavoitteet.

– Tänä vuonna on tarkoitus ajaa tosissaan paitsi tämän luokan SM-kullasta, niin myös kyseisen luokan junioreiden Pohjoismaiden mestaruudesta, hän linjaa.

Vaikka urheilullisista saavutuksista ajetaankin tosissaan, niin Ristiinan osakilpailun osalta pohjalla on myös toinen tärkeä tavoite. Viime vuotiseen tapaan Ristiinan osakilpailun tuotto lahjoitetaan Mikkelin keskussairaalan lastenyksikölle.

– Tällä kertaa mukana on kaksi hyväntekeväisyyslähtöä. Niihin voi osallistua kuka vaan, joka maksaa kyseisen startin maksun ja jolla on joko oma ajokki tai meiltä riittää lainaksi, Janne Auvinen sanoo.

 

Vesijettien SM-osakilpailu Ristiinassa Pökkäänlahdella (Kirkkoranta) la 13.7. Yleisöllä vapaa pääsy. Kisalähdöt klo 11 alkaen. Harjoitusajoja jo pe 12.7.

 

Niko Takala