Linnaniemessä mennään jälleen keskiaikaan


Ritareiden ja hevosten maailmaan

Linnaniemen keskiaika houkuttelee kävijöitä esimerkiksi taistelunäytöksillä, musiikilla ja markkinoilla

Ristiinassa mennään jälleen keskiaikaan! Linnaniemen keskiaika -tapahtumassa nähdään tänäkin vuonna ratsastusta, taistelua sekä paljon muuta. Viime vuonna vauhdissa oli Haukkalevän tallin Eetu Autere ja islanninhevonen Viksu.

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty Linnaniemen keskiaika oli heti avauksessaan menestyksekäs. Yleisöä saapui paikalle nelinkertainen määrä järjestäjien tavoitteeseen nähden.

– Olihan se melkoinen yllätys. Olimme itse asettaneet tavoitteeksi 500 kävijää, mutta päivän aikana paikalla kävikin yli 2000 vierailijaa, joka tietenkin oli yli kaikkien odotusten! muistelee tapahtuman puuhamies Ville Hokkanen.

Tarkkoja kävijämäärätavoitteita ei toiselle tapahtumalle ole laitettu, mutta totta kai järjestäjänä toimivan Linnaniemi ry:n riveissä halutaan että tälläkin kertaa yleisö löytäisi Ristiinaan, jotta tapahtumaa voitaisiin jatkossakin järjestää.

– Ja paitsi järjestää, niin tietenkin myös kehittää. Ideoita on monenkin asian entistä parempaan toteuttamiseen, Hokkanen sanoo.

Toisen kerran keskiaikaan mennään pitkälti ensimmäisen kerran opastamalla viitoituksella. Ja mikä mennessä, kun kaava osoittautui toimivaksi. Luvassa on siis esimerkiksi Medieval Fight Clubin taistelunäytöksiä, Haukkalevän tallin toimesta nähtäviä Skills at arms -ratsastusesityksiä, opastusta jousiammuntaan, herkullista ruokaa tarjoavia kojuja sekä keskiaikamarkkinat Gränna-talon kentällä.

– Musiikkiesitysten määrä kasvaa ja monipuolistuu viime vuodesta. Mukana on jo viime vuonna esiintynyt Ancient Bear Cult ja tällä kertaa uutena tuttavuutena Härkätien Leikarit, joka soittaa ”keskiaikaista markkinamusiikkia”.

Uutena ohjelmanumerona päästään myös ihastelemaan esimerkiksi jonglöörin taitoja. Ratsastamista puolestaan pääsee testaamaan myös keppihevosradalla, joka niin ikään on uutta viime vuoteen. Tuttna ohjelmana taas on edelleen mukana suuren suosion varsinkin pienempien kävijöiden keskuudessa saavuttanut pehmomiekkailu.

Keskiaikamarkkinoilla on myynnissä esimerkiksi koruja, sekä muun muassa erilaisia käsitöitä, puisia leluja ja vaatteita.

 

Linnaniemen Keskiaika la 15.6. klo 10-17. Koko perheen keskiaikatapahtuma ja keskiaikamarkkinat Ristiinassa, tapahtumapaikkana Kirkonmäen ja Kesäteatteri Linnankorvan välinen alue. Liput 5 euroa, alle 18 v. ilmaiseksi. Keskiaika -teemaan pukeutumalla ilmainen sisäänpääsy.

 

Niko Takala