RiPa kaipaisi pisteitä


RiPalla kaksi peliä neljään päivään

RiPan kaksi edellistä ottelua eivät ole kerryttäneet joukkueen pistepottia. Oranssipaitainen paikallisvastustaja piti topparinsa Miika Suhosen johdolla RiPan Miikka Oinosen ja muut valkopaidat kurissa.

Ristiinan Pallon pisteiden kartuttaminen on edellisissä peleissä Kaakon Kolmosessa ollut varsin nihkeää. Kahdesta edellistä pelistä pisteitä on tullut tasan nolla, kun ensin toukokuun lopussa paikallisvastustaja Savilahden Urheilijat oli Ristiinassa parempi maalein 2-3 (1-1) ja viime viikon tiistain kotiottelussa tahtipuikkoa heilutti sarjakakkonen Peli-Karhut Kotkasta, joka vei voiton osumin 1-4 (0-3).

SavU -pelissä RiPa sai hyvän alun, kun joukkueen kapteeni Antti Pulkkinen tykitti ristiinalaiset kaukolaukauksellaan 1-0 johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Upea oli myös mikkeliläisvieraiden tasoitus, kun Joonas Kimari ampui SavU:n tasoihin 14. minuutilla. SavU oli käytännössä koko pelin hallitsevampi osapuoli, ja RiPan maalihait Miikka Oinonen ja Sami Kontulainen pysyivät kurissa SavU-puolustusta isännän ottein johtaneen Miika Suhosen johdolla. Toisella puoliajalla SavU meni 1-2 johtoon Matias Kytän maalilla. Noin vartti ennen loppua valkopaidat nousivat vielä tasoihin Mehdi Mohammadin osuessa Oinosen keskityksestä. Suhonen kuitenkin kruunasi oivan pelinsä hienolla puskumaalilla viitisen minuuttia myöhemmin ja näin pisteet matkasivat Ristiinasta 20 kilometriä pohjoiseen.

PeKa -ottelussa pelin hallinta oli vielä pykälää selkeämmin vierasjoukkueen hallussa, eikä RiPa:lla ollut juuri pelillisesti mahdollisuuksia. Muutamiin maalipaikkoihin kuitenkin päästiin, kun esimerkiksi aivan ottelun alussa Joonas Heinikainen pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta hyvä torjunta pelasti PeKa:n takaiskulta. Kun PeKa pääsi ensimmäisellä puoliajalla 0-3 johtoon, oli peli aika pitkälti taputeltu, kun pelivälineen hallintakin pysyi vakaasti vierailla. Reilun tunnin pelin kohdalla PeKa meni jo 4-0 johtoon. RiPan kavennus nähtiin vasta 84. minuutilla, kun Oinonen väänsi rankkarialueella vahvasti ja kääntölaukaus upposi PeKa-verkkoon. Vain kahta minuuttia myöhemmin Oinonen sai varsin kyseenalaisesti pelin toisen varoituksen, ja joutui näin kentältä poistetuksi.

Kokoonpanohuolia RiPalla on tulevan lauantain peliin Haminan Pallo-Kissoja vastaan jo muutoinkin riittämiin, kun vakiomiehistöstä on peräti viisi peluria loukkaantuneiden kirjoissa. Lisäksi kokoonpanon kasaamista vaikeuttaa yhteistyöseura Mikkelin Kissojen omat pelit, jonka myötä ”punaisten” riveistäkään ei ole odotettavissa apuja normaalisti. Pisteiden raapiminen Haminasta tulisi tuiki tarpeeseen, mikäli RiPa aikoo roikkua sarjan tasaisessa ylemmässä keskikastissa mukana. HaPK on tällä hetkellä sarjajumbona, sillä on seitsemästä ottelusta kerättynä neljä pistettä. RiPa on seitsemällä pisteellään kahdeksantena.

Seuraava kotiottelu RiPalla on ohjelmassa vielä ennen juhannusta, ensi viikon tiistaina 18.6. Tuolloin pisteiden nappaaminen on takuulla haastavaa, sillä Ristiinan nurmelle saapuu vieraaksi sarjaykkösenä oleva Kultsu FC Joutsenosta. Kultsu on toistaiseksi voittanut kuusi ottelua pelaamastaan seitsemästä ja pelannut kerran tasan.

 

Kaakon Kolmosta RiPa – Kultsu FC Ristiinan urheilukentällä ti 18.6. klo 19.00. Kioski palvelee, otteluohjelma 3 e.

 

Niko Takala