Ristiinasta markkinointiesite


Markkinointiesite on mukavaa luettavaa myös paikalliselle, joka ei ehkä aina muistakaan, miten paljon tehtävää ja nähtävää kotipitäjästä löytyy.

Mikä Ristiinassa houkuttelee – luonto, historia, aktiivinen yhdistystoiminta vai kulkuyhteydet Saimaalle? Oli syy mikä tahansa, on Ristiina hieno paikka asua, mökkeillä tai vierailla.

Näin lupaa uusi markkinointiesite, jonka Ristiinan aluejohtokunta toteutti alkuvuodesta ennen kaikkea ulkopaikkakuntalaisia varten. Viime perjantaina päivänvalon nähnyt vihkonen kokoaa yhteen Ristiinan palvelut, yhdistykset, kylät, tutustumisen arvoiset kohteet sekä vapaat omakotitontit. Paketin kruunaavat paikallisten ja kesäasukkaiden kokemukset elämästään Saimaan rannalla.

Aluejohtokunnan puheenjohtaja Ari Hämäläinen toivoo, että lehtinen ajautuisi mahdollisimman monen silmäparin luettavaksi ja tavoittaisi mahdollisimman paljon ulkopaikkakuntalaisia.

– Vielä emme ole pohtineet, mihin kaikkialle näitä laitetaan, mutta ainakin kirjastoon, Mikkelin matkailuun ja Metsälinnaan. Kesällä kun järjestetään kaikennäköisiä tapahtumia, niin lehtisiä voi kysellä jaettavaksi allekirjoittaneelta.

Esitteen toteuttaminen oli pitkä projekti, johon osallistui monenlaista tekijää. Aluejohtokunnan kokoaman materiaalin lisäksi vihkosesta löytyy palkatun toimittajan kirjoittamia järjestöesittelyjä sekä liuta tunnelmallisia kuvia, joista käy kiittämän joko Ristiinan kameraseuraa tai edesmenneen Timo Särkän valtavia kuva-arkistoja. Esitteen taittoi mainostoimisto Groteski, joka valittiin tehtävään kilpailutuksen perusteella.

Mikkelin kaupunginhallituksen viimeviikkoisessa kokouksessa päätettiin nopeuttaa talouden sopeutumistoimenpiteitä, mikä tarkoittaa, että huonoimman skenaarion toteutuessa Ristiinan aluejohtokunnan toiminta lakkaa jo tämän vuoden lopussa. Hämäläinen sanoo ymmärtävänsä, että säästötoimille on huutava tarve, mutta aluejohtokunnat eivät hänen mielestään ole oikea leikkauskohde.

– Kyllähän siitä on pidettävä kynsin hampain kiinni, sillä kyselyissäkin tulee aina esille, että aluejohtokunnalle on tarvetta. Sitä on kuitenkin saatu mielestäni pienellä rahalla paljon aikaan.

Markkinointiesitteen lisäksi aluejohtokunnan viimeisimpiä saavutuksia ovat esimerkiksi Brahentien leikkikentän kunnostus sekä Rantapuiston uuden huussin ja urheilukentän ulkovoimailulaitteiden hankinta. Parin viikon päästä urheilukentän kupeesta löytyvät myös kuntoportaat, ja syksymmällä viereiselle asfalttikentälle ilmestyy valikoima skeittiramppeja.