Satkun metalli-ilta veti väkeä Ranskasta saakka


Purified-yhtyeen viimeinen keikka ennen pitkää taukoa oli Sataman Valoissa vuonna 2013. Kevättalvella bändi julkaisi minialbumin nimeltä Harbor Lights. Purifiedin jälkeen Satkun lavalle nousi toinen ristiinalainen metallibändi, Dyecrest.

Dyecrest ja Purified nauttivat täydelle baarille esiintymisestä

Dyecrest-yhtyeen laulaja Mikael Salo myöntää jännittäneensä vähän Sataman valojen viimelauantaista metalli-iltaa, nousihan hän ensimmäistä kertaa lauteille bändinsä kotikylässä. Helsinkiläislaulajaa sai kuitenkin kokea iloisen yllätyksen, kun hänelle valkeni, kuinka tunteella ristiinalaisyleisö fanitti Dyecrestin show’ta.

– Voisin sanoa, että yksi hienoimpia keikkojamme so far, Salo hehkutti. – Sinne ei olisi varmaan mahtunut yhtään enempää ihmisiä, kun oli jo niin paljon jengiä, että osa kiipesi jopa lavalle. Ihan mieletön vastaanotto.

Salon ihmetys saattoi johtua siitä, ettei hän ole tottunut näkemään savolaisia heiluttamassa hevilettejään riehakkaina ja kovaäänisinä. Kun hän kaksi vuotta sitten liittyi Dyecrestiin, tuli bändikavereiden vaitonaisuus hänelle yllätyksenä.

– Helsinkiläisenä sitä puhuu ehkä vähän enemmän, kun nuo ristiinalaiset herrasmiehet taas ovat vähän hiljaisempia. Välillä tulee vähän outo olo, kun sanoo jotain ja odottaa vastausta, mutta he ovatkin ihan hiljaa. Sen huomaa varsinkin studiossa, laulaja nauroi.

Innostuneesta yleisöstä saattoi kenties kiittää Purified-yhtyettä, joka oli hetkeä aiemmin lämmitellyt kuulijat omalla esityksellään. Purified lähti metalli-iltaan mukaan Dyecrestin pyytämänä, sillä ristiinalaisbändien yhteiskeikalla Mikkelin Wilhelm-ravintolassa oli ollut mahtava meininki viime pääsiäisenä. Uusi keikkatarjous sopi mainiosti Purifiedille, jolta löytyy rutkasti esiintymisintoa peräti viiden vuoden tauon jälkeen.

– Viisi vuotta sitten lähdimme kaikki vähän eri paikkoihin opiskelemaan, selitti Purifiedin laulaja Eetu Kakkonen, joka itse asustaa nykyään Turun suunnalla. – Olemme silti soittaneet vuosien varrella, ja nyt kun tuli tilaisuus lähteä keikkailemaan, ajattelimme että miksipä ei. Onneksi lähdettiin!

Kakkosestakin oli mukavaa nähdä kotikylän keikalla paljon innokasta väkeä ja hyvää fiilistä.

 

”Superlämmin ilmapiiri”

Satkun tunnelma vakuutti myös ranskalaisnaiset Soraya Ghomarin ja Emma Bauerin, jotka olivat matkustaneet Ristiinaan Pariisista saakka vain nähdäkseen Dyecrestin esiintymässä.

Ghomari ja Bauer ihastuivat Dyecrestin musiikkiin nähtyään Salon toisen bändin konsertin Ranskassa. He yrittivät jopa järjestää Dyecrestille keikan eräillä ranskalaisilla musiikkifestivaaleilla, mutta kun se ei onnistunut, päättivät he itse tulla Suomeen.

Salo kertoi pohtineensa etukäteen, mitä mieltä Ghomari ja Bauer mahtaisivat olla pienestä baarikeikasta kuultuaan häntä viimeksi tyylikkäässä tuhannen ihmisen keikkapaikalla Moulin Rougen kupeessa Pariisissa. Huoli oli turha, sillä ranskalaisnaiset nauttivat täysin siemauksin Satkun tunnelmasta.

– Ilmapiiri on superlämminhenkinen, kehui Ghomari.

– Paikalla on paljon ihmisiä, joten olemme tosi tyytyväisiä! Ei olisi kovin hauskaa olla ainoina lavan edessä.

Ghomari ja Bauer halusivat hoitaa haastattelun nopeasti ennen illan ensimmäisen keikan alkua, sillä he olivat kuunnelleet etukäteen myös Purifiedia ja tahtoivat varmistaa, että saisivat hyvät paikat heidänkin esityksensä ajaksi.

Lotta Tuominen