Postilakko päättyi, tämä viikko vielä ”poikkeustilaa”


Vaikka postilakko päättyikin keskiviikkona, niin Ristiinalaisen jakelussa mennään poikkeustoimin vielä torstain 28.11. numeron osalta. Ristiinan taajamassa toimii varhaisjakelu, näköislehti on avoimesti luettavissa. Ristiinalainen ei ilmesty paperilehtenä Mikkelin alueen ulkopuolella.

 

Postilaatikot saivat olla melkoisen rauhassa, kun Postin jakelun oli lakossa. Lakko päättyi keskiviikkona, mutta lakosta on haittaa Ristiinalaisen asiakkaille vielä torstain 28.11. numeron osalta.

 

Juttua päivitettu ke 27.11.2019 tämänhetkisten tietojen ja tilanteiden pohjalta. 

 

Maanantaina 11.11. alkanut ja keskiviikkon 27.11. päättynyt postilakko vaikutti myös Ristiinalaisen päätymiseen tilaajille. Lehti menee tilaajille poikkeustoimin vielä torstaina 28.11. ilmestyvän numeron osalta.

Lehti päätyy postilaatikkoihin ja –luukkuihin Mikkelin alueen niissä talouksissa, jotka ovat varhaisjakelun piirissä.

– Käytännössä tämä tarkoittaa taajamien alueita, joiden myötä tavoitamme yli puolet paperilehden tilaajistamme, kertoo Ristiinalaisen yrittäjä Niko Takala

Varhaisjakelun lisäksi Ristiinan K-marketista sekä S-marketista löytyy noutopisteet, joista Ristiinalaisen tilaajat voivat käydä hakemassa oman lehtensä. Noutopiste löytyy myös lehden toimituksen ulkopuolelta osoitteesta Brahentie 16 (liikekeskus Pankinkulman sisäpiha).

– Vaikka postilakko tosiaan loppui nyt, niin meidän oli tehtävä päätös tämn viikon jakelusta jo ennakkoon. Ja toisaalta, Postin yhteyshenkilömmekin sanoi tänään keskiviikkona pari tuntia lakon päättymisen jälkeen, että he eivät uskalla itsekään vielä luvata kuinka jakelutoiminnot lähtevät käyntiin. Näin saimme varmistettua ainakin selvästi suurimman osalle asiakkaistamme lehden saamisen.

– Mikkelin alueen ulkopuolella olevat paperilehden tilaajat eivät valitettavasti vieläkään saa lehteä. On tietysti todella harmillista asiakkaidemme kannalta, että näin on, mutta me emme voi itse korjata tilannetta, joka palautuu normaaliksi näillä näkymin vasta ensi viikolla, Takala harmittelee.

 

Suosittelemme näköislehteä

 

Ristiinalaisen näköislehti on edelleen luettavissa avoimesti Internetissä, ilman näköislehden tilaamista tai tunnusten luontia. Näköislehti löytyy osoitteesta www.ristiinalainen.fi, josta valitaan etusivun yläpalkista ”Näköislehti”, jonka jälkeen valikkoon aukeaa viimeaikaiset lehdet. Näköislehden lukeminen onnistuu helposti tietokoneella, tabletilla tai puhelimella.

– Näköislehden lukeminen vaatii tietysti hieman totuttelua, jos on pitkään paperilehteä lukenut. Mutta nyt tässä poikkeustilanteessa näköislehti on Mikkelin alueen ulkopuolella ainut vaihtoehto. Nyt sitä siis pystyy lukemaan maksutta, ja tutustumaan muutenkin tuotteeseen, Takala sanoo.

– Ja totta kai muutenkin suosittelemme näköislehteä etenkin kauempana Ristiinasta asuville asiakkaillemme. Heiltä on tullut jo pitkään palautetta, että lehti ei ole heillä kuin vasta perjantaina, jos silloinkaan. Näköislehti on lukijoiden luettavissa aina viimeistään ilmestymispäivän aamuna klo 10, yleensä jo heti aamuvarhaisella.

 

Ristiinalaisen toimituksen yhteystiedot:

p. 015 3373 560, toimitus@ristiinalainen.fi

yrittäjä Niko Takala:

p. 040 5928 747, niko.takala@ristiinalainen.fi

 

Juttua päivitettu ke 27.11.2019 tämänhetkisten tietojen ja tilanteiden pohjalta.