Dyecrestin musiikkivideolle haetaan joukkorahoitusta


Ristiinalaisen metallibändi Dyecrestin kappaleeseen Winterblood ollaan tekemässä musiikkivideota. Videolla esiintyy ristiinalainen Pilvi Mäkeläinen. Videon tekemistä voi tukea osallistumalla joukkorahoituskampanjaan. Kuva: Gallacas Films

 

Ristiinalaisen metallibändi Dyecrestin The Stage Is Set –EP:llä viime keväänä julkaistusta Winterblood –kappaleen akustisesta versiosta toteutuu musiikkivideo. Videon ohjaa Saara Leutola (Gallacas Films). Käynnissä on myös Mesenaatti-kampanjana, jonka avulla kerätään rahoitusta videon toteuttamiseen.

– Winterblood pohjautuu tekstiltään ristiinalaiskirjailija Helena Wariksen Pohjankontu –trilogian päättävään kirjaan Talviverinen, joten on hienoa että videon tekee juuri Saara, joka on tehnyt myös Helenan kanssa yhteistyötä jo pitkään, bändi iloitsee tiedotteessaan omalla Facebook-sivullaan.

– Lyhyet maistiaiset on nähty, ja jo tuon teaserin perusteella voi sanoa että upeeta matskua on tulossa! Nyt sitten toivotaan, että mahdollisimman moni lähtisi tukemaan musavideon tekoa, jotta se saadaan maaliin tekijöiden toivomalla tavalla!

Kampanjassa videota voi tukea 10-100 euron rahoituksella, vastikkeina rahoitukselle toimivat muun muassa making of –videot, Winterblood –julisteet, sekä luonnollisesti liput Dyecrestin keikalle! Lisäinfoa löytyy kampanjan sivulta.

Joukkorahoitus toteutuu, mikäli siihen saadaan kerättyä vähintään 1000 euroa. Mikäli panostukset jäävät yhteensä alle tuon, niin osallistuneet saavat rahansa takaisin. Tällä hetkellä (tiistai-iltapäivällä) kertymä oli jo 780 euroa, joten enää ollaan tavoitteesta pari sataa euroa jäljessä. Kampanja on voimassa vielä 17.12. saakka.

– Joukkorahoituksen avulla pystymme toteuttamaan Pohjankonnun maailman uskottavasti puvustuksen, maskeerauksen, lavastuksen ja rekvisiitan kautta. Lisäksi pystymme vuokraamaan kuvaus- ja valokalustoa, jonka avulla pystymme toteuttamaan videon visuaalisesti laadukkaasti, summaa ohjaaja Leutola Mesenaatti-kampanjan sivuilla.

Leutola on aiemmin ohjannut myös Pohjankontu-trilogiaan pohjautuvan lyhytelokuvan Noidantuli.

Musiikkivideon teaser ja esimerkiksi linkki Mesenaatti –kampanjan sivuille löytyy osoitteesta www.facebook.com/dyecrestband.