Joulu avattiin ensimmäistä kertaa torilla


Vuoden ja neljän kuukauden ikäinen Eemi Kolttola saapui Joulun avaukseen äitinsä Tiina Rummukaisen kanssa. Joulupukin näkeminen ei piparia mutustellutta nuorta herraa juuri hätkäyttänyt.

 

Ristiinan Joulun avaus toteutettiin viime lauantaina ensimmäistä kertaa Kaukaanrannan torilla. Uusi juhlapaikka ei kävijöitä karkottanut, vaan Joulua tuli avaamaan arviolta noin 400 henkeä. Puurolautasmittari näytti 330 kulutettua lautasta!

Joulun avauksessa Ristiinan aluejohtokunta tarjosi joulupuuroa, eri paikallisten yritysten toimesta tarjolla oli glögiä ja pipareita, ja paikalla olivat myös Ristiinan vpk, 4H-yhdistys, partiolaiset ja Martta-toimijoita omine toimintoineen.

Tilaisuuden tervetulosanat lausui aluejohtokunnan puheenjohtaja Ari Hämäläinen. Hän huomautti että pitäjässä eletään moneltakin kantilta ”kriittisiä aikoja”.

– Yhtenä esimerkkinä tästä on esimerkiksi tänään toimintansa lopettava R-kioski. Haluankin muistuttaa teitä kaikkia ristiinalaisia siitä, että käyttäkää ihmeessä niitä paikallisia palveluita joita täältä meiltä löytyy.

– Kaupungin taholtakin on tullut huonoja uutisia. Uhan alla ovat lukio, aluejohtokunta ja myös Kisakaari. Jos nämä kaikki lakkauttamiset toteutuu, niin ei voi sanoa muuta kuin että kylmää on kyyti, Hämäläinen päivitteli.

Ristiinan Yrittäjien järjestämässä kinkkuarvonnassa onnekkain oli Mervi Kovanen. Mervi saa noutaa herkullisen kinkun K-market Ristiinasta!

Yksi pienimmistä Joulun avaukseen osallistujista oli varmaankin hieman alle puolitoistavuotias Eemi Kolttola, joka oli paikalla äitinsä Tiina Rummukaisen kanssa.

– Kyllä tämä uusi paikka on hyvä. Ottavasti ainakin keskellä kylää. Pysäköintipaikkojakin on lähellä mukavasti, kaikki kun eivät saavu tapahtumaan kävelymatkan päästä, Rummukainen arvioi uutta paikkaa hyväksyvästi.

– Ja ylipäätään tällaiset tapahtumat ovat mukavia, esimerkiksi tämä ja vaikka ne Kesäkemut. Aina on hyvä kun jotain tapahtuu! Itsekin muistaa miten iso juttu silloiset Joulukadun avajaiset olivat

 

Niko Takala

 

Joulun avaus –kansa löysi mukavasti myös uudelle paikalle tapaamaan tuttuja, syömään joulupuuroa ja vaikkapa osallistumaan kinkkuarvontaan.