Lentopallojunnut pelaavat lauantaina Ristiinassa


E-ikäisten lentopalloilijoiden turnaukseen Ristiinaan saapuu joukkueita Korialta, Hollolasta ja Järvenpäästä.

Mette Kemppinen, Liina Roponen, Susanna Rahikainen, Noora Vanonen ja Neea Mäntyvaara odottavat innolla lauantaisia pelejä. Vastassa on yksi tyttöjoukkue ja kolme poikajoukkuetta.

Lyömistä! Ristiinan neljäsluokkalaisilta lentopallotytöiltä tulee vastaus nopeasti, kun heiltä kysyy, mitä he odottavat lauantaiselta kotiturnaukselta.

Tyttöjen valmentajaa Tanja Roposta naurattaa, että alkuun on siis harjoiteltu paljon vain sormi- ja hihalyöntiä mutta nyt harjoituksissa on alettu myös lyömään.

– Meillä on teknisesti todella taitava joukkue, Roponen kehuu viisikkoaan.

Ristiinalaiset pelaavat E-ikäisten aluesarjan turnauksen koululla lauantaina. He edustavat järvenpääläistä Blues Volleyta. Roponen kertoo, että yhteisjoukkue järvenpääläisten kanssa perustettiin, koska Roponen saa valmennukseen apua siskoltaan ja pelaajiakin joukkueeseen tarvitaan enemmän.

Joukkueita turnauksessa on yhteensä viisi. Ne saapuvat Korialta, Hollolasta ja Järvenpäästä. Osa on poikajoukkueita, osa tyttöjoukkueita. Teknisesti ristiinalaisten kotiturnauksen olisi pitänyt olla Järvenpäässä, mutta kaikille joukkueille sopi ajella Ristiinaan.

– Koko Etelä-Suomen alueella on harrastajia niin vähän, että alkupelit pelataan poikien kanssa. Huhtikuussa finaalit on sitten erikseen tyttöjoukkueilla ja poikajoukkueilla, Roponen kertoo.

Lauantaina Yhtenäiskoululla pelit alkavat kello 11 ja päättyvät puoli kolmelta. Turnauksessa on kahvio.