Urpolan koulu suljettiin kokonaan – tartuntoja lisää henkilökunnassa


Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän hallitus päätti toimivaltaisena viranomaisena sulkea Mikkelin Urpolan koulun 29. maaliskuuta saakka, eli ainakin kahdeksi viikoksi. Tartuntalain mukaan koulujen sulkemisesta Essoten alueella päättää sen hallitus.

Urpolan koulu suljettiin kokonaan. Kuva: Mikkelin kaupunki.

Hallitus teki virallisen päätöksen maanantaina. Mikkelin kaupungin opetustoimi tiedotti sulkemisesta oppilaille ja heidän huoltajilleen ennakoivasti jo sunnuntaina illalla.

Perusteina päätökselle ovat uudet tiedot koulun tilanteesta. Urpolan koulussa työskentelevän henkilön sairastuminen koronaan on vahvistunut, Essote kertoo tiedotteessa. Tiedotteen mukaan on myös perusteltu syy epäillä kahden samassa koulussa työskentelevän sairastuneen.

Lue myös: Juttu lauantailta, kun ensimmäiset koronatartunnat löytyivät Mikkelistä