Ristiinan koululla valmistaudutaan etäopetukseen – osa oppilaista jää myös koululle


Tiistaiaamuna hieman kahdeksan jälkeen Ristiinan yhtenäiskoululla on rauhallista.

Täysin hiljaista koulussa ei kuitenkaan ole. Musiikin luokasta kuuluu soittoa ja salissa pompotetaan palloa. Joitakin yläkoululaisia on saapunut tiistaina vielä opiskelemaan.

 

Koulu selvittää kyselyllä, ketkä pienistä oppilaista tarvitsevat lähiopetusta poikkeusolojen ajan. Tiistaina, kun Ristiinalainen kävi koululla, alakoululaiset eivät olleet vielä saapuneet kouluun.

 

Suomen hallitus sulki kaikki koulut keskiviikosta 18. maaliskuuta alkaen. Mikkelin kaupunki toivoi maanantai-iltana, että kaikki oppilaat, joiden on mahdollista, jäisivät kotiin jo tiistaina.

Ristiinassa odoteltiin tiistaiaamuna, moniko alakoululainen tulee vielä paikalle. Jatkossa opetusta järjestetään eskarilaisille sekä 1­–3-luokkalaisille, joiden vanhemmat ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisissä työtehtävissä. Lisäksi järjestetään tarvittaessa erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden opetus.

Yhtenäiskoulun apulaisrehtori Laura Savander kertoi aamulla, että lähiopetukseen jäävien oppilaiden määrää Ristiinassa ja Suomenniemellä selvitetään vanhemmilta kyselyllä.

– Ristiinassa on kuusi luokkaa 1­–3-luokkalaisia. Oletan, että ainakin yhden luokallisen verran oppilaita jää Ristiinassa opiskelemaan koululle, Savander mietti.

Moni asia etänä tapahtuvan koulutyön järjestämisessä ratkeaa vasta myöhemmin tiistaina. Aika kaikelle valmistelulle on hyvin lyhyt, Savander mietti.

– Oppiminen jää nyt väkisin paljon perheiden vastuulle. Mutta opettajat ovat siis koko ajan töissä, eli meihin saa olla kaikissa asioissa yhteydessä, Savander viestittää perheisiin.

Elina Alanne